Societat 11/04/2016

El que li passarà al penis del teu fill si menges pollastre, segons PETA

Polèmica per un vídeo on l'associació animalista defensa, a través d'un estudi manipulat, que consumir aquest aliment escurça la llargària del penis

S. Soro
2 min
Menjar pollastre afecta el desenvolupament genital dels nens, segons PETA

Barcelona"Menjar pollastre pot fer que el penis del teu fill sigui més petit". És la primera frase d'una campanya impulsada per l'organització animalista PETA (People por the Ethical Treatment of Animals) que aquestes últimes setmanes ha provocat indignació entre la comunitat científica i els consumidors.

A través d'un vídeo, l'associació animalista afirma que un estudi publicat recentment mostra que el consum d'aus de corral durant l'embaràs està relacionat amb la mida del penis del nadó. "Com més pollastre consumeixis, més petit serà el penis", diu el vídeo, que conclou: "Preocupades per la mida del penis dels vostres fills, futures mares? No mengeu pollastre!". Segons explica PETA, els culpables d'aquest fet són els ftalats, "uns químics utilitzats en pesticides, pintures i plàstics de PVC, i que també s'han trobat a la carn de pollastre".

L'estudi no parla de pollastre

L'estudi que menciona PETA és una investigació de 2008 feta pel National Institute of Health. És cert que l'estudi relaciona la presència de ftalats en l'ambient amb afectacions en el desenvolupament dels genitals masculins, però en cap cas ho relaciona amb el pollastre. De fet, la publicació científica diu, literalment, que tot i que pot trobar-se en aliments o líquids, "es desconeix la contribució relativa de les diferents fonts i vies d'exposició als ftalats".

Ben Williamson, portaveu de PETA, defensa a VICE que el vídeo està fet amb un toc d'humor, però insisteix en la relació entre menjar pollastre i l'atrofiament del desenvolupament genital. "La nostra campanya simplement intenta ajudar aquelles persones que estan preocupades pel desenvolupament del seu futur fill. És un vídeo humorístic amb un missatge seriós", assenyala.

A la seva pàgina de Facebook, on han rebut nombroses crítiques –també per haver menystingut els homes amb el penis petit–, segueixen enllaçant l'estudi del National Institute of Health per defensar la seva tesi, encara que els investigadors no mencionin ni una sola vegada el consum de carn o el pollastre.

stats