Societat 23/06/2014

Una pedregada provoca danys en cultius del Pla d'Urgell i les Garrigues

Es tracta de la novena tempesta que va acompanyada de pedra i malmet l'agricultura des del passat mes d'abril a les terres de Lleida

Acn
1 min

MiralcampUna pedregada que ha caigut aquest dilluns a primera hora de la tarda ha provocat danys de diversa consideració en cultius del Pla d'Urgell i les Garrigues. En alguns punts la pedra ha caigut seca d'entrada i posteriorment s'ha barrejat amb aigua. L'afectació és molt irregular però en finques de fruita dolça de poblacions com Miralcamp ronda el 100%. El cereal que en aquests moments s'està collitant en molts punts i el panís també s'han vist afectats, en menor mesura per la pedra. Es tracta de la novena tempesta de pedra que cau a les terres de Ponent des de principis de primavera, a l'abril. La pedra tenia la mida d'un cigró, les més petites, i d'una nou, les més grans.

A l'espera de poder concretar dades oficials amb el departament d'Agricultura, el president del sindicat Asaja a Lleida, Pere Roqué, ha explicat que la pedra caiguda ha provocat danys importants sobretot a la fruita dolça. Les zones on ha caigut han estat molt dispersos però s'hi troben municipis de les Garrigues i el Pla d'Urgell com Arbeca, Puiggròs, Miralcamp, Golmés i Mollerussa.

Roqué també ha instat a agilitzar els peritatges de les finques que han patit danys, sobretot tenint en compte que demà dimarts és festiu, Sant Joan, i com més temps passi pitjor valoració podrà percebre l'agricultor que té contractada l'assegurança. La pedra que ha caigut s'ha pogut veure acumulada en les xarxes antipedra d'algunes explotacions.

stats