Societat 04/01/2015

Unes 800 persones segueixen de 'rave' a Benaixeve des del Cap d'Any

Organitzadors i policia acorden desmantellar l'únic escenari que queda en peu abans d'aquest dilluns

Efe
2 min

ValènciaLa festa 'rave' il·legal que se celebra des de Cap d'Any a l'aeròdrom de Benaixeve, a la comarca dels Serrans del País Valencià, i en què han participat unes 3.000 persones, quedarà desmantellada abans d'aquest dilluns, tal com han acordat els organitzadors i les autoritats policials.

Segons han informat fonts de la delegació del govern espanyol al País Valencià, aquest migdia ja s'havien desmuntat dos dels tres escenaris aixecats i quedaven concentrades encara "unes vuit-centes persones". Els organitzadors de la festa han acordat desmuntar abans de demà el tercer dels escenaris i clausurar la cita, mentre que el dispositiu establert per la Guàrdia Civil als voltants del lloc per identificar els que surten i impedir l'entrada d'altres prosseguirà fins llavors.

Després de quatre dies ininterromputs de música, la convocatòria, que va començar el dia 31 i ha arribat a reunir més de 3.000 persones, no ha causat incidents, segons les fonts. Els assistents a la festa han anat abandonant progressivament el lloc, una pista d'aterratge per als mitjans aeris que actuen en l'extinció d'incendis situada al costat del pantà de Benaixeve, a uns deu quilòmetres de la població.

A més d'agents de la Guàrdia Civil, al lloc s'hi han desplaçat aquests dies la policia valenciana, que ha aixecat acta de la festa i estudiaran la possible sanció per realitzar-la en una zona sense permís i a menys de 500 metres d'una zona forestal. També s'ha personat una brigada forestal d'emergència, un agent mediambiental i un coordinador de prevenció, ja que els participants havien encès alguna foguera.

Segons l'alcalde de Benaixeve, Rafael Darijo, els participants en aquesta festa clandestina són "molt joves" i hi ha "un 90% de francesos, a més d'algun alemany, danès i italià", ha deduït "per les matrícules dels seus cotxes". Es tracta, a més a més, de persones "molt amables, organitzades i amb mostres de civisme", que "recullen les deixalles" que generen i que no han causat "desperfectes" a la zona, encara que la macrofesta s'ha celebrat sense autorització. L'organitzador de la cita s'enfronta a una sanció administrativa per la convocatòria i celebració d'una festa d'aquestes característiques.

stats