Societat 24/02/2020

La conurbació de Barcelona va superar dos cops els límits de diòxid de nitrogen el 2019

Els punts crítics de contaminació van ser a l'Eixample i a Gràcia - Sant Gervasi, dos eixos de trànsit intens

Acn
1 min
Declarat episodi de Contaminacio a Barcelona desde el Tibidabo i desde la carretera Horta Barcelona.

BarcelonaEl 2019 hi va haver dues superacions dels límits de diòxid de nitrogen (NO2) –40 micrograms per metre cúbic (µg/m3) a la conurbació de Barcelona. Els dos punts de trànsit intens de la capital catalana es van donar a l'Eixample i a Gràcia - Sant Gervasi, el mateix resultat que va registrar-se el 2018.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha defensat que veu un manteniment de la tendència a la millora de la qualitat de l'aire en aquesta àrea. Respecte a l'any anterior, s'observa que els nivells d'NO2 es mantenen similars en general, tret de les estacions de la ciutat de Barcelona i alguns municipis de la perifèria, on s'aprecia un lleuger descens.

El 93% de les estacions que hi ha a les zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric (28 de les 30 estacions de l'anomenat Àmbit-40) compleixen el valor límit anual. A la primera corona de la ciutat de Barcelona, la zona de qualitat de l'aire 1 (ZQA1), un 88% de les estacions compleixen amb la normativa (16 de les 18 estacions). D'altra banda, a la segona corona, la ZQA2, que comprèn municipis del Vallès Oriental i Occidental i del Baix Llobregat, el compliment és del 100% (12 de les 12 estacions).

Pel que fa als valors límit horaris d'NO2 –les mitjanes no poden superar més de 18 vegades els 200 µg/m3– durant el 2019 s'ha complert l'objectiu a tot el territori, com en l'any anterior. Així doncs, no s'han donat les condicions per declarar un episodi d'alta contaminació per diòxid de nitrogen.

stats