Societat 03/08/2017

El pilot denuncia els passatgers que van aturar un avió a Barcelona per evitar una deportació

Expliquen que ara l'Agència Estatal de Seguretat Aèria serà qui decidirà si els sanciona i recorden que es poden enfrontar a multes de fins a 45.000 euros

Pau Esparch
1 min
Dos dels passatgers afectats i l'advocat Andrés García Berrio, en una roda de premsa

BarcelonaEl pilot ha denunciat els passatgers que fa tres setmanes van aturar un avió a l'aeroport del Prat, a Barcelona, per evitar la deportació d'un senegalès. Els 11 viatgers que van acabar retinguts han explicat que aquesta denúncia està en mans de la Guàrdia Civil i que ara serà l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que depèn del ministeri de Foment, qui decidirà si els sanciona. Els afectats han recordat que es poden enfrontar a multes de fins a 45.000 euros.

La denúncia del pilot seria a títol personal, ja que els 11 passatgers han destacat que l'advocat que els assessora va contactar amb Vueling -la companyia de l'avió-, que va reiterar que no prendria cap acció contra ells. També han insistit que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, havia manifestat que l'Estat no pensava actuar contra els viatgers. Per això, han valorat: "Veurem fins a quin punt les paraules de Millo són certes".

Els passatgers han afegit que tenen "dubtes" de com acabarà la seva situació, han tornat a demanar el suport de la ciutadania i han remarcat que més de 4.000 persones i entitats ja els han donat suport. Han assegurat que aquest cas ha de servir per reobrir el debat de les deportacions.

stats