Societat 25/09/2013

El Piromusical de la Mercè 2013 dedicat al Tricentenari i a Viena aplega més de 100.000 persones

L'espectacle fa un recorregut per 300 anys d'història de la música amb peces com el Danubi Blau de Johan Strauss

Acn
1 min
Un moment del Piromusical de la Mercè 2013 / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl Piromusical de la Mercè del 2013, dedicat al Tricentenari dels fets del 1714 i a Viena, la ciutat convidada d'enguany, ha aplegat més de 100.000 persones a l'avinguda de la Reina Maria Cristina de Barcelona. L'espectacle de música, llum i color ha servit per recordar els 300 anys de l'aniversari de la caiguda de Barcelona en la Guerra de Successió, però també ha suposat un repàs a 300 anys d'història de la música, amb peces de grans noms com Johan Strauss i el seu 'Danubi Blau', Franz Schubert o Antonio Vivaldi.

Però el pop-rock, la música tradicional i la cobla també hi han tingut el seu lloc. Totes les músiques han estat triades per Jordi Bonet i Marçal Cruz, i la Pirotècnia Igual s'ha encarregat de l'espectacle de foc.

A banda de grans compositors com Strauss o Schubert, el Piromusical d'enguany també ha guardat un espai a temes de grups catalans d'actualitat, com ara Teràpia de Shock i 'Sense tu', la cançó que es va fer popular amb la sèrie 'Polseres Vermelles'. També s'ha pogut sentir un fragment de 'L'enèsima cançó d'amor' de La Porta dels Somnis i 'Benvinguts al Paradís', d'Obrint Pas.

Durant la mitja hora que ha durat el Piromusical, en què la pirotècnia s'ha combinat amb l'aigua il·luminada de les fonts de Montjuïc i les bengales que alçaven milers de persones, també s'ha pogut veure com aquest espectacle de llum i foc dansava al ritme de peces tradicionals, com ara una rapsòdia feta amb músiques de La Patum.

stats