Societat 10/11/2016

Pisarello fa una crida a evitar la qüestió de confiança

Afirma que els comptes "s'aprovaran sí o sí" però al·lega que prefereixen que tirin endavant a través del diàleg amb l'oposició

Selena Soro
2 min
Pisarello fa una crida a evitar la qüestió de confiança

BarcelonaEl primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha fet una crida a l'oposició aquest dijous per negociar els pressupostos i evitar així una qüestió de confiança. "Els pressupostos s'aprovaran sí o sí, però volem que siguin uns comptes el més dialogats possibles amb l'oposició i enriquits per les seves propostes", ha dit Pisarello. "Demanem donar llum verda a la possibilitat de discutir els comptes, que no són més que una proposta que pot ser millorada", ha recalcat el portaveu del govern de Colau.

Aquest dijous, els pressupostos han passat el primer tràmit a la Comissió de Govern, i dimarts vinent es duran a la Comissió d'Economia i Hisenda, on l'oposició decidirà amb el seu vot el destí dels comptes. Si els pressupostos passen aquest segon tràmit, hi haurà un període d'un mes i mig d'exposició pública abans de dur-los al ple, al desembre. Si ja dimarts reben una negativa contundent per part de l'oposició, el govern de Colau no tindrà més remei que optar per una qüestió de confiança vinculada als pressupostos. Si l'oposició no és capaç de proposar un govern alternatiu en un mes, els comptes quedarien aprovats directament. En aquest escenari, Barcelona comptarà finalment amb els pressupostos el gener del 2017. "Barcelona tindrà pressupostos sí o sí", ha repetit Pisarello fins a quatre vegades.

ERC insisteix a vincular pressupostos d'Ajuntament i Generalitat

El primer tinent d'alcaldia s'ha mostrat "optimista" sobre la possibilitat d'arribar a acords perquè tots els partits de l'oposició "han posat sobre la taula les seves propostes". Malgrat això, cap de les condicions que marquen els grups per donar-los el 'sí' amb els pressupostos tenen a veure amb el contingut explícit dels comptes. El líder del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha reiterat aquest dijous en declaracions als mitjans que, si BComú vol el seu suport a l'Ajuntament, els 'comuns' hauran de fer el mateix amb els pressupostos de la Generalitat. "Demanem lleialtat institucional. És obvi que Barcelona i Catalunya estan connectades, i ens sembla una falta de respecte que el govern de Colau negui aquesta obvietat", ha conclòs el republicà.

stats