SUCCESSOS
Societat 10/09/2017

El pistoler de Gavà manté el silenci dos mesos després

L’home està ingressat en un psiquiàtric i aviat es farà la reconstrucció del tiroteig

Pau Esparch
3 min
El pistoler de Gavà manté el silenci dos mesos després

BarcelonaHan passat nou setmanes des que un home, armat amb un subfusell similar a un AK-47, va disparar contra dos policies locals de Gavà. La tarda del 6 de juliol els Mossos d’Esquadra es van posar en alerta màxima, però es van afanyar a desvincular els fets d’un atemptat terrorista. Més tard van confirmar que l’atac perpetrat prop del Tanatori de Gavà estava relacionat amb dos altres crims que s’havien produït dies abans a Vilanova i la Geltrú i a la urbanització Miami Platja de Mont-roig del Camp. Les tres accions, executades per Jorge C.C., de 43 anys, van deixar tres morts per impactes de bala: a Vilanova va perdre la vida el treballador d’un restaurant, a Mont-roig l’exsogre de l’autor dels assassinats i a Gavà un dels dos policies locals que havia quedat ferit va morir a l’hospital al cap d’uns dies.

Fins a la meitat de juliol s’atribuïen a l’anomenat pistoler de Gavà dos homicidis consumats, el de Vilanova i el de Mont-roig, i tres homicidis en grau de temptativa, per les greus lesions a la mestressa del restaurant de Vilanova i als agents de Gavà, però la mort del policia ferit va suposar que se l’acusi de tres assassinats. Els tres homicidis consumats i els dos en grau de temptativa s’instrueixen en tres jutjats: un per a cadascun dels crims. Al juliol, el jutjat de Vilanova que investiga l’assalt al restaurant ja va citar a declarar la mestressa del local, que va negar conèixer l’acusat i tenir-hi cap relació.

El mes que ve, el jutjat de Gavà farà una reconstrucció del tiroteig del tanatori i citarà a declarar tant el policia local que va sobreviure com els testimonis de l’atac. Segons ha pogut saber l’ARA, des que Jorge C.C. va quedar detingut el 6 de juliol en una urbanització de Canyelles, després de protagonitzar una fugida amb cotxe que va acabar amb un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra per atrapar-lo, ha evitat declarar. Fins ara l’acusat no ha donat cap explicació davant els jutjats que investiguen els crims. Amb els dos mesos de silenci del pistoler de Gavà es manté la incògnita de quina va ser la motivació de l’autor dels fets per cometre els tres assassinats. Des que el jutjat de Vilanova va enviar a la presó Jorge C.C., l’home està ingressat a la Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària (UHPP) de Can Brians.

Informe pericial de l’estat

Fonts pròximes al cas han explicat que ara s’està a l’espera que s’elabori un informe pericial de l’estat psiquiàtric de l’acusat. Aquest informe podria aportar algun indici de les raons que s’amaguen darrere els homicidis. Des de l’associació Obertament recorden el perill d’estigmatització que comporta vincular qualsevol fet violent amb persones que passen per una malaltia mental.

Poc després del tiroteig al tanatori, es va saber que el pistoler de Gavà havia mantingut una relació sentimental amb la filla de l’home que s’havia trobat mort a trets en una casa de Miami Platja de Mont-roig. La relació entre l’autor dels fets i la filla de la víctima mortal de Mont-roig s’havia trencat feia anys i la ruptura, en principi, havia sigut amistosa. De fet, el dia que Jorge C.C. va disparar contra dos policies locals, al Tanatori de Gavà es feia la cerimònia per l’home assassinat a Mont-roig. Aquest és, de moment, l’únic vincle que ha transcendit entre els crims, i encara queden uns quants interrogants per resoldre.

stats