Societat 18/06/2017

El poble on van matar els dos agents rurals ja no permetrà la caça a la zona en senyal de dol

L'Ajuntament d'Aspa ha fet aquest diumenge un homenatge íntim a les famílies i companys de les víctimes

Acn
2 min
Imatge del monòlit amb la plaça en record dels dos agents rurals morts a Aspa

BarcelonaL'Ajuntament d'Aspa (Segrià) ha anunciat que la temporada que ve no concedirà permisos de cap de setmana per caçar el tord al municipi en senyal de dol per la mort dels dos agents rurals tirotejats per un caçador el 21 de gener. Precisament, l'autor confés del crim s'havia desplaçat a Aspa per practicar aquest tipus de caça que, segons l'alcaldessa, Maria José Invernon, està massa poc controlada. Per això des del consistori exigeixen al departament d'Agricultura que defineixi un nou protocol més restrictiu que protegeixi els agents rurals que han de controlar aquesta pràctica. El consistori ha organitzat aquest diumenge un homenatge íntim a les famílies i companys de les víctimes.

L'alcaldessa assegura que les mesures exigides per concedir els permisos de caça no són suficients i, per tant, cal evitar riscos. Segons Invernon, durant la temporada els caçadors són els habituals i no hi ha problemes, però "la situació canvia quan s'hi comencen a afegir els que tenen permisos pel tord, que no els coneixem i no estan tan controlats".

Els agents rurals aplaudeixen la decisió

El president de l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya (Asparc), Francesc Coll, ha aplaudit la iniciativa i comparteix la necessitat d'augmentar els controls. "Encara que es facin des dels vedats de caça i, sobretot, si són de titularitat municipal, és bo per a la gent del terme i per a la seguretat dels agents rurals garantir que els caçadors autoritzats siguin persones identificades, que estan al corrent de pagament i que tenen les llicències i les assegurances que han de tenir", assegura.

L'Ajuntament ha instal·lat en un espai natural del terme un monòlit amb una placa en record de David Iglesias i Xavier Ribes. També s'hi han plantat dos roures per simbolitzar la noblesa dels agents i la fortalesa que hauran de tenir les famílies per superar la seva pèrdua.

stats