Societat 07/12/2015

La Policia Nacional arresta quatre persones per obligar cinc dones a prostituir-se

El grup explotava dones d'origen nigerià a Lloret de Mar i Bilbao

Ara
1 min

BarcelonaLa Policia Nacional espanyola ha desarticulat una organització que explotava sexualment dones nigerianes a Catalunya, el País Basc i a altres llocs d'Europa, segons ha comunicat avui. Ha arrestat quatre persones i ha "alliberat" cinc dones que el grup prostituïa a la força a Lloret de Mar i a Bilbao. A les dones les amenaçaven de fer-los vudú, tal com també feien els responsables de la màfia nigeriana que van desarticular els Mossos d'Esquadra el mes passat, en què es van arrestar més de 20 persones.

La Policia va començar a investigar aquesta trama el novembre de l'any passat, quan van descobrir una dona explotada sexualment per un grup que operava a Catalunya, el País Basc, Noruega i Bèlgica. Primer van fer una operació "que va propiciar l'alliberament de les cinc dones víctimes d'explotació sexual" –tot i que aquest "alliberament" no sempre funciona– i després van arrestar els suposats membres del grup. També van fer un escorcoll on van confiscar 23 telèfons mòbils, material informàtic i 330 euros.

Segons la Policia Nacional els explotadors duien les dones a Espanya a canvi d'entre 50.000 i 60.000 euros que elles no tenien. Per pagar el deute, tot i que d'entrada els prometien feina legal a Europa, les obligaven a prostituir-se "mitjançant amenaces extensibles en alguns casos als seus familiars". Per acabar-les de coaccionar i evitar que fugissin els feien rituals de vudú. L'operació l'ha fet la Policia Nacional en col·laboració amb les policies de Bèlgica i Noruega i s'emmarca en el pla de la Policia Nacional contra el tràfic d'éssers humans amb objectius d'explotació sexual.

stats