Societat 23/05/2018

El PP i Cs prometen als Mossos i a les policies locals la jubilació als 59 anys

Fa dotze anys el Sindicat de Policies de Catalunya ja havia dut aquesta reclamació al Congrés

Ara
1 min
Dos agents en una foto d'arxiu dels Mossos d'Esquadra

BarcelonaEl govern espanyol aprovarà la jubilació anticipada a partir dels 59 anys per als Mossos d'Esquadra a través d'un reial decret, segons el compromís que ha traslladat avui al Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) el grup popular al Congrés. Ciutadans també dona suport a la mesura.

Tant el secretari general de l'SPC, David José, com el diputat del PP i portaveu del seu grup a la comissió d'Interior, José Alberto Martín-Toledano, han confirmat a Efe el compromís. A més, també s'ha aprovat una esmena per incorporar als pressupostos estatals una disposició addicional per avançar als 59 anys la jubilació anticipada dels policies locals.

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals eren els únics cossos policials estatals que no es podien jubilar als 59 anys. Fa més de dotze anys que l'SPC, el sindicat policial basc Erne i el Sindicat de Policia Foral ja havien dut aquesta reclamació a les Corts, i van arribar a comparèixer al Congrés. Però l'SPC recorda que, quan ja s'havia arribat a un acord per aconseguir la jubilació anticipada, el SAP-UGT, que llavors era majoritari, s'hi va oposar.

stats