Societat 11/10/2014

El PP demana una consulta per definir els usos del solar de la Model

Alberto Fernández Díaz considera que haurien de votar els veïns d'aquest sector del districte de l'Eixample perquè pateixen una "falta de serveis" i han estat els més afectats per la presència de la presó

Europa Press
1 min

BarcelonaEl líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha apostat aquest dissabte per definir els usos del terreny que ara ocupa el Centre Penitenciari d'Homes de la ciutat, conegut com la Model, a través d'una consulta ciutadana als veïns de l'Esquerra de l'Eixample.

En una entrevista a Catalunya Informació ha considerat que haurien de votar els veïns d'aquest sector del districte de l'Eixample perquè pateix una "falta de serveis" i ha estat el més afectat per la presència de la presó, que tancarà el 2017, segons un acord signat entre la Generalitat i el consistori aquest divendres.

Fernández ha defensat que els usos d'aquest espai "estiguin definits per les zones verdes, equipaments públics per a gent gran, llars d'infants i també habitatges socials".

L'acord signat per la Generalitat i l'Ajuntament preveu que el consistori adquireixi per 15 milions la Model abans que acabi el 2014, i que la presó tanqui el 2017 i traslladi els interns a dos nous centres que s'obriran a la Zona Franca –un de règim obert, la construcció del qual assumirà l'Ajuntament, i un de preventius.

Al mateix temps, el dirigent popular s'ha referit al marcador de compte enrere per a la consulta del 9 de novembre instal·lat a la plaça Sant Jaume, i ha advertit que està estudiant portar-lo als jutjats, cosa que decidirà després de les comissions municipals de la setmana entrant en funció de les respostes que rebi.

Ha insistit que, independentment que les organitzacions que el van instal·lar (ANC i Òmnium Cultural) siguin favorables a la consulta, el marcador incompleix l'ordenança de paisatge urbà.

stats