SOCIETAT
Societat 11/12/2012

El PP conclou que el Madrid Arena complia les garanties de seguretat

El portaveu popular a la comissió d'investigació, Enrique Núñez, afirma que ha quedat "constatat que el mal ús ve derivat d'una venda massiva d'entrades"

Efe
1 min
Al Madrid Arena hi van entrar 16.791 persones

MadridEl dictamen del grup municipal del PP de l'Ajuntament de Madrid a la comissió d'investigació dels successos del Madrid Arena conclou que el recinte municipal "complia totes les garanties de seguretat establertes" i que la tragèdia de l'1 de novembre es va produir per un "mal ús" de l'equipament. El portaveu del PP a la comissió, Enrique Núñez, ha afegit en una roda de premsa que ha quedat "constatat que aquest mal ús deriva d'una venda massiva d'entrades" per part de Diviertt, l'empresa organitzadora de la festa en què van morir cinc joves.

Quant a una possible assumpció de responsabilitats per part de l'Ajuntament, Núñez ha destacat que "s'ha actuat dins de la legalitat" i les ha limitat a la dimissió del delegat d'Economia, Pedro Calvo, com a màxim responsable de la societat municipal Madrid Espacios y Congresos, l'empresa que gestiona el Madrid Arena, així com la destitució de dos directius d'aquesta societat. Núñez no ha descartat que hi pugui haver més destitucions segons les decisions judicials. Al marge de les conclusions, el PP ha presentat 14 propostes d'actuació, entre les quals figuren augmentar les inspeccions prèvies als edificis municipals per part de la policia municipal i la instal·lació d'elements digitals de control de l'aforament.

stats