Societat 23/05/2018

García Albiol cedirà els seus vots per fer alcalde el socialista Pastor

El PSC encara no ha confirmat l'acord que faria caure el govern de Dolors Sabater

Germán Aranda
2 min
Àlex Pastor, primer secretari del PSC de Badalona, en una imatge d'arxiu

BadalonaÁlex Pastor, líder del PSC a Badalona, podria ser el nou alcalde del municipi fins a les properes eleccions municipals, que se celebraran d'aquí un any. El líder del PP de Badalona, Xavier García Albiol, ha anunciat per sorpresa aquest matí a la Casa de la Vila que els 10 regidors populars votaran a favor de la candidatura de Pastor, que havia posat aquesta condició per arribar a qualsevol acord tot i que el seu partit compta només amb 3 regidors al ple. “Estic disposat a fer aquest sacrifici perquè cal renunciar a personalismes”, ha dit Albiol. Divendres es reuniran amb els regidors de PSC i Ciutadans per posar-se d’acord sobre el nou programa.

La moció de censura contra l’alcaldia de Badalona en Comú de Dolors Sabater es podria dur a terme la setmana vinent. “Des de fa tres anys patim les conseqüències d’un govern que ha donat l’esquena als problemes reals dels veïns i que només ha posat l’Ajuntament al servei del procés independentista”, ha criticat. El PSC encara no ha confirmat que accepti els vots a favor del PP, tot i que aquesta era la seva condició per fer caure el govern badaloní.

A l'Ajuntament de Badalona, el partit amb més regidors és el PP, que en té 10. Si suma els seus vots als del PSC, arriben fins als 13 regidors. Els socialistes en tenien 4, però la regidora Conxita Botey es va donar de baixa per com va gestionar la consulta i la repressió de l'1-O el seu partit. Ciutadans té un regidor, de manera que un acord a tres bandes (PP, PSC i Ciutadans) sumaria 14 regidors i serien majoria. Badalona en Comú té 5 regidors, més 3 d'ERC i 2 d'ICV-EUiA.

El PSC ja va intentar fer caure el govern de Dolors Sabater l'any 2016, després que el regidor José Téllez estripés públicament la resolució judicial que l'obligava a respectar el Dia de la Hispanitat i, per tant, a no treballar. Cinc dies després d'aquesta polèmica, Albiol va oferir els seus 10 candidats al PSC per desbancar Sabater. En aquella ocasió, Pastor es va fer enrere.

stats