Societat 19/02/2021

El Prat aplaudeix l'avís de Brussel·les sobre el delta del Llobregat i reclama ampliar l'espai protegit

L'alcalde de la ciutat retreu a la Generalitat la falta d'inversió i seguiment

Eugènia Cardona
1 min
El riu Llobregat entre Sant Boi i Sant Feliu.

BarcelonaL'Ajuntament del Prat del Llobregat celebra l'advertiment de Brussel·les a Espanya sobre el deteriorament del delta. "És contundent i referma les postures que des del municipi sempre hem defensat per preservar aquest espai", ha afirmat avui l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler. Ha assenyalat també la Generalitat com a responsable de l'espai natural i li ha retret la falta d'inversió.

Mijoler ha criticat que el Govern encara no hagi aprovat el Pla Especial de Protecció del Delta després de dos anys. Atribueix la demora a una "falta de voluntat històrica" del departament de Territori i Sostenibilitat per destinar recursos a la preservació de l'espai. Ha aplaudit que l'actual conseller en funcions, Damià Calvet, s'oposi a l'ampliació de l'aeroport per protegir el delta, però li ha retret la manca d'actuacions reals: "Reconeixem les seves bones paraules, però protegir no és només dir-ho, sinó fer inversió i seguiment".

Ha afegit que fins ara els únics que han destinat diners a la naturalització de la zona han estat els ajuntaments del Prat i els municipis fronterers i ha reclamat a la Generalitat una extensió de les zones naturals. S'ha mantingut ferm en el rebuig de l'ampliació de l'aeroport i ha insistit a l'administració que freni el projecte i prioritzi l'espai natural: "De la mateixa manera que l'aeroport i el port es consideren grans infraestructures de país, és necessari que espais com el delta i el parc agrari s'incloguin a la xarxa d'infraestructures verdes i se'ls doti de prou recursos", segons ha recollit l'ACN. Per fer-ho, ha reclamat que el Consorci per a la Protecció dels Espais Naturals del Delta del Llobregat i el Consorci del Parc Agrari han de treballar conjuntament.

stats