SOCIETAT
Societat 30/12/2012

Precintada la sala polivalent del centre comercial Arenas perquè incompleix la normativa antiincendis

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que l'espai tampoc comptava amb autorització per fer-hi les activitats programades

Ara / Acn
2 min
L'entrada de la sala polivalent de les Arenas, aquest diumenge al matí

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha ordenat precintar la sala polivalent situada a la cúpula del centre comercial Arenas. La mesura cautelar s'ha pres després d'una inspecció feta dissabte a la nit en què Bombers, Guàrdia Urbana i funcionaris del districte de l'Eixample van constatar que l'espai incomplia algunes normes necessàries de seguretat.

Entre d'altres, es va veure que els detectors antiincendis no funcionaven, que hi havia material inflamable –caixes de patates fregides i aigua, segons han informat a l'Ara.cat fonts pròximes als gestors de l'espai- acumulat sota les grades i que no hi havia comptadors per saber l'aforament exacte dins el recinte, a més de sortides d'emergència obstruïdes, o l'absència de vigilants de seguretat.

La decisió ha suposat la cancel·lació de l'espectacle 'Peter Pan, el Musical', que s'estava representant a la sala. De fet, fonts del centre han explicat a l'Ara.cat que en el moment de la inspecció hi havia una cua de 700 persones per veure l'espectacle, i han lamentat l'hora en què la Guàrdia Urbana va fer l'actuació i l'alarma creada, que consideren exagerada. L'espai no es podrà reobrir fins que s'hagin corregit les irregularitats.

En alerta després del cas 'Madrid Arena'

Cossos de seguretat i ajuntaments intensifiquen en dates com la nit de Cap d'Any els controls i la vigilància per evitar riscos en espais on es poden concentrar aglomeracions de gent. Enguany, a més, encara està vigent el record de la tragèdia al Madrid Arena, en què cinc noies van morir asfixiades per la gran multitud de gent que va assistir a la festa la nit de Halloween, fet que es va agreujar pels nombrosos i successius incompliments de les normes de seguretat abans, durant i després de l'accident.

Tot i que a un altre nivell, aquest dissabte es precintava un local situat als afores de Viladecavalls (Vallès Occidental), conegut com Opera Garden, perquè només comptava amb llicència per a banquets, quan funcionava també com a discoteca. Això va provocar la suspensió de la festa de Cap d'Any que preparava la sala de festes.

stats