Societat 22/12/2019

Un restaurant de Badalona reparteix el quart premi entre els clients

El barri de Sant Crist ven 17 sèries entre l'establiment i una administració

Pau Esparch
2 min
La celebració al restaurant D'Origen del quart premi que ha tocat a diversos clients

Badalona"No sé com anirà el servei avui", deia Rubén Martín aquest migdia amb el davantal posat i els guants encara a les mans. Sortia al carrer a fumar mentre el seu restaurant, el D'Origen de Badalona, cada cop era més ple. La felicitat que venia de la barra era dels clients que es van gastar 20 euros per comprar un dels dècims del local i que ara rebran 20.000 euros. Les 17 sèries del quart premi que han caigut a Badalona compleixen el tòpic: han anat a parar al barri humil de Sant Crist i s'han repartit molt. "Vaig acabar els números fa dies i els han comprat gent treballadora d'aquí i també de Galícia, Astúries i d'altres llocs que passen pel restaurant", explica amb satisfacció el Rubén, que és un dels afortunats: "La quantitat que ens ha tocat no t'arregla la vida però pots viure més tranquil".

Dins el restaurant no s'hi cabia. Els guanyadors de la loteria se saludaven, s'abraçaven i compartien l'alegria entre cerveses. Però el Rubén tenia clar que aviat s'imposarà la rutina: "Dimarts haurem de tornar a obrir perquè el premi no ens estalviarà haver de treballar". Entre els afortunats, alguns comentaven que els diners els serviran per arreglar el lavabo, comprar un cotxe, poder fer regals als fills o anar de viatge.

A l'esquera el José López i a la dreta el Carlos López davant la seva administració de loteria

De les 17 sèries de Badalona, la meitat s'han venut al restaurant i l'altra part a l'administració del carrer Àngel Guimerà, on a pocs metres es pot veure una pintada de "Stop pobresa". Fa dos mesos que el negoci havia canviat de mans perquè José López es va jubilar i el va traspassar a Carlos López, amb qui comparteixen cognom tot i no ser família. El Carlos treballava en una empresa constructora que va fer un expedient de regulació a principis d'any. Es va quedar sense feina i diu que "per tirar endavant" es va llançar a agafar l'administració: "He acabat l'any triomfant!" I el José no deixa el negoci amb les butxaques buides, perquè també és un dels guanyadors del quart premi.

stats