Societat 20/10/2017

Ingressen a presó tots els membres d'una organització criminal que traficava amb tabac

Els Mossos d'Esquadra han intervingut 1.100 caixes de tabac per valor de 2,5 milions d'euros

Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra de la divisió d'investigació criminal del Pirineu Occidental, amb la col·laboració de l'Agència Tributària, han desarticulat una organització criminal que traficava amb tabac provinent d'Àsia. Ha estat el jutjat de primera instància i instrucció número 1 de la Seu d'Urgell l'encarregat de dictar presó provisional per als quatre membres de la banda, tres de nacionalitat espanyola i una romanesa. En total, els agents han intervingut 505.800 euros en metàl·lic, diferents mostres de tabac, 1.000 bitllets de loteria i documentació que involucrava l'organització en fets similars. Tot i això, els Mossos han assegurat que la investigació segueix oberta i no es descarten més detencions.

Vigilats des del mes de maig

L'alerta per part dels Mossos va començar al mes de maig, quan van rebre l'avís d'una trobada a Barcelona entre membres de diferents organitzacions que es dedicaven a activitats il·lícites. Davant aquesta situació, els agents es van centrar en el presumpte líder d'una organització criminal que es dedicava al contraban de tabac, provinent de països del sud-est asiàtic com Malàisia, el Vietnam o la Xina. Les caixes de tabac tenien com a destí final el port de Barcelona, però abans passaven per altres països del continent africà. A totes aquestes destinacions la banda tenia diferents col·laboradors que ajudaven a amagar l'acció delictiva i evitar els controls pertinents.

Després de mesos d'investigació, el 5 d'octubre els Mossos van sospitar d'un vaixell que va atracar al port de Barcelona i que podria transportar un contenidor ple de tabac per introduir il·legalment. Però va ser, finalment, el 16 del mateix mes quan els efectius policials, juntament amb Vigilància Duanera, van poder intervenir un total de 1.100 caixes de tabac per un valor d'uns 2,5 milions d'euros. L'endemà es va procedir a la detenció del líder de la banda, a Pozuelo de Alarcón, i dos homes a Reus i el Prat de Llobregat. També van detenir una dona a Mataró.

A banda del registre al local, els agents del cos de Mossos d'Esquadra també van entrar a dos domicilis del líder de l'organització, a el Prat de Llobregat i a Sarroca de Bellera.

stats