Emergència social
Societat 01/06/2021

La pressió veïnal atura al Poblenou el desnonament d'una dona amb mobilitat reduïda

La propietat va rescindir el contracte a la llogatera perquè, segons el Sindicat d'Habitatge, com que pateix obesitat mòrbida havia canviat la banyera per una dutxa

Ara
2 min
Algunes de les persones concentrades per donar suport a la Teresa aquest matí.

BarcelonaLa mobilització ciutadana ha aturat aquest dimarts el desnonament de la Teresa, veïna del Poblenou que fa 42 anys que viu al seu pis i que la propietat vol fer fora per incompliment del contracte de lloguer. El motiu: haver canviat la banyera per un plat de dutxa més accessible a causa de la mobilitat reduïda que pateix. Segons fonts del Sindicat d'Habitatge del Poblenou, la Teresa està diagnosticada amb obesitat mòrbida i fa uns anys que la seva família va decidir fer obres per adaptar el lavabo del pis on viu, al número 88 de la rambla del Poblenou de Barcelona.

Fonts del Sindicat d'Habitatge del Poblenou asseguren que la Teresa ha pagat religiosament l'import del lloguer tots els mesos i que el seu desallotjament es deu únicament a les obres. Les mateixes fonts afegeixen que el motiu que al·lega la propietat, la Societat Sardà Arguilagos, per rescindir el contracte a la veïna és que les obres es van fer sense notificar-los-hi i que les van descobrir en una visita a l'edifici per uns altres motius.

Mediar per trobar una solució

Prop de dos centenars de persones -membres del Sindicat d'Habitatge del Poblenou i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), així com de diversos sindicats de barri de la ciutat- s'han concentrat a primera hora davant l'edifici per donar suport a la Teresa i s'han col·locat a la porta per impedir-hi l'accés. També s'hi han traslladat agents dels Mossos i la Unitat Antidesnonaments de l'Ajuntament de Barcelona. Algunes de les persones concentrades han destacat que no hi ha hagut un desplegament policial gaire ampli, a diferència del que s'ha vist en els últims desnonaments a la ciutat.

Segons els mateixos testimonis, la comitiva judicial s'ha presentat a l'edifici a les 10 h i en aquell moment ha començat una "llarga negociació" amb els serveis socials i d'habitatge de l'Ajuntament. Finalment, la comitiva judicial ha decidit no executar el desnonament exposant que seria "un risc per a la salut" de la Teresa, que té un informe favorable dels serveis socials des del mes d'abril i espera que se li ofereixi un pis públic, segons fonts de l'Ajuntament de Barcelona.

L'intent de desnonament d'aquest dimarts és el primer que viu aquesta veïna del Poblenou, que ja tenia una ordre de desallotjament per a l'abril que finalment es va acabar ajornant.

stats