Cinc detinguts i càrregues dels Mossos en un desnonament al Raval

Els afectats han llançat objectes des del pis per impedir el pas a la comitiva judicial

Clara López Alcaide
2 min
Un moment de les càrregues policials del matí.

BarcelonaUn intent de desnonament aquest matí al barri del Raval, a Barcelona, ha acabat amb cinc detinguts, càrregues policials i llançaments d'objectes contra agents dels Mossos d'Esquadra. Un gran dispositiu d'antiavalots de la policia s'ha desplegat aquest matí al número 40 del carrer de la Cera, on estava programat un desnonament d'una família de quatre persones. Al mateix punt s'hi han concentrat prop d'un centenar d'activistes i veïns del barri que han intentat evitar el desallotjament de la família. Es tracta d'un desnonament "per execució hipotecària", segons el Sindicat d'Habitatge del Raval, d'una família que estava a l'espera d'un certificat que acredités la seva "vulnerabilitat social i econòmica".

Càrregues i identificacions

Segons els Mossos, a l'arribar a l'immoble s'han trobat amb barricades amb contenidors que impedien el pas de la comitiva judicial. Després d'una tasca de mediació, assegura el cos, els agents han procedit a retirar els contenidors i les persones concentrades fent ús en algun moment de la força perquè impedien el pas de la comitiva "amb molta hostilitat". Fonts del sindicat, però, asseguren que han resistit de manera "pacífica" i afegeixen que després de la primera càrrega policial, només han quedat una vintena de concentrats davant la porta de l'edifici, que posteriorment els agents han acabant retirant i identificant un per un.

Llançament de cebes i ous

Els Mossos han informat de cinc detencions durant el dispositiu, tres de les quals per coaccions a un veí que era a l'interior de l'edifici i que volia sortir i dues per llançament d'ous, cebes i altres objectes contundents com vidres i fustes. Des del sindicat, però, asseguren que només s'ha llançat aliments. Denuncien que la policia ha identificat totes les persones que s'han mobilitzat i que alguns dels activistes han estat detinguts, inclosos integrants de la família que s'havia de desnonar, i que algunes persones han hagut de ser ateses pels serveis mèdics per atacs d'ansietat. Els Mossos informen que dos agents han resultat ferits lleus.

La família que ha sigut desnonada està integrada per quatre persones que no podien fer front al pagament del pis i demanaven un lloguer social, segons explica el sindicat, i que aquest era el quart intent de desnonament que vivien. El sindicat afegeix que el pis era propietat d'Univness SL, que estava embargat i pendent de subhasta. L'Ajuntament de Barcelona explica que els serveis d'habitatge havien començat a atendre la família al mes de novembre, a qui ja s'ha assistit en dos intents anteriors de desnonament mirant de trobar solucions per al cas.

stats