Societat 28/08/2019

Els 70 presumptes carteristes identificats en l'última batuda dels Mossos acumulen 185 detencions

Un d'ells suma 11 arrestos i 86 denúncies per furts

Ara
1 min
Els 70 presumptes carteristes identificats en l'última batuda dels Mossos acumulen 185 detencions

BarcelonaEls 70 presumptes carteristes identificats en la macrobatuda conjunta que aquest dimarts van fer els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional espanyola al metro de Barcelona acumulen 185 detencions i han estat denunciats 667 vegades, segons ha fet públic la policia catalana. 22 dels identificats van acabar detinguts per la policia espanyola perquè no tenien els papers en regla i tenen un expedient obert per infringir la llei d'estrangeria.

Segons fonts policials, un dels identificats suma 11 detencions i ha estat denunciat 86 vegades anteriorment. Des que una sentència del Tribunal Suprem va anul·lar un article del Codi Penal que permetia aplicar una pena de presó als lladres multireincidents, els furts de menys de 400 euros han quedat reduïts a una multa.

Aquest canvi ha convertit la llei d’estrangeria en una altra via per mirar de lluitar contra la multireincidència. Últimament són cada vegada més habituals els operatius conjunts entre els Mossos i la Unitat Central de Xarxes d’Immigració i Falsedat Documental (UCRIF) de la Policia Nacional –la competència en estrangeria és de l’Estat i de la policia espanyola– per lluitar contra la reincidència. La mateixa fórmula es va utilitzar en el macrooperatiu del juny contra els llauners acusats de vendre droga al Raval i de l’abril i el maig passats contra els presumptes lladres que ocupaven l’institut abandonat on es va gravar la sèrie de TV3 'Merlí'.

stats