SOCIETAT
Societat 01/01/2013

En Gerard, de Sant Jaume d'Enveja, primer nadó nascut a Catalunya el 2013

Ha nascut a l'hospital de Tortosa Verge Cinta passats 30 segons de la mitjanit. El primer nadó de les comarques gironines ha estat una nena, la Feyrus, que ha nascut quan faltaven cinc minuts per la una de la matinada. El primer català de les comarques de Lleida es diu Ignasi, i ha nascut a dos quarts i cinc minuts de dotze del migdia

Ara
1 min
En Gerard, primer nadó nascut a Catalunya el 2013

BarcelonaEl primer nadó nascut a Catalunya aquest 2013 es diu Gerard, és de Sant Jaume d'Enveja i la mare ha donat a llum tot just passats 30 segons de la mitjanit a l'hospital de Tortosa Verge Cinta. Així ho ha anunciat el departament de Salut de la Generalitat, que també ha explicat que el segon nadó nascut al país el 2013 és una nena que ha nascut a l'hospital Clínic de Barcelona a un quart d'una en punt de la matinada. En Gerard, fill de la Montse i en Lluís, ha pesat 3,730 quilos.

A les comarques gironines també ha estat una nena la primera qua ha nascut aquest 2013. Concretament, quan faltaven cinc minuts per la una de la matinada a l'Hospital Josep Trueta de Girona. La Feyrus, que ha pesat 3,020 quilos, és la quarta filla d'una família de Banyoles d'origen marroquí. Casualment, el primer nadó del 2012, l'Ali, també era d'una família de la capital del Pla d'Estany. Tant la mare com la Feyrus estan en perfecte estat de salut. Segons explica el pare, el part va anar bé i va ser ràpid. El primer matí de l'any tota la família l'ha passat a l'habitació de l'hospital al voltant del llitet del nou membre de la família.

El primer lleidatà de l'any a les comarques de Ponent ha nascut a l'hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida a les 11.38 h del matí. L'Ignasi, que ha pesat 4,160 quilos, és el tercer fill d'una família d'Artesa de Segre (Noguera), de mare argentina i pare català. El part s'ha dut a terme sense complicacions i tant la mare com el fill es troben bé.

stats