Més de cinc hores de problemes a Rodalies

Adif, l'administrador d'infraestructures, creu que l'avaria l'ha provocat el robatori del cable de comunicacions entre les estacions del Garraf i Castelldefels. Els retards voregen els 40 minuts

La circulació de trens entre Bellvitge i Sants s'ha restablert poc abans de tres quarts de set del vespre per les dues vies després que s'hagi pogut reparar l'avaria en el subministrament elèctric, que s'ha produït a dos quarts de dues del migdia, segons ha informat Adif.

Els trens de les línies R2 i R11 acumulen retards de mitja hora i progressivament aniran recuperant la freqüència de pas habitual, mentre que els trens Regionals i Llarga Distancia han pogut recuperar el seu recorregut després de ser desviats per Vilafranca del Penedès durant l'afectació, segons ha indicat la companyia Renfe.

Com a conseqüència de l'avaria han quedat afectades les línies R2 nord i R2 sud amb retards superiors als 40 minuts en els dos sentits, a més dels trens regionals del sud de Catalunya (R13, R14, R15 i R16), els Llarga Distància i la R11 cap a Figueres i Portbou i viceversa. Tant els regionals com els trens de llarg recorregut han circulat desviats provisionalment per Vilafranca del Penedès.

Els tècnics d'Adif han detectat un cable tallat, entre les estacions de Garraf i Castelldefels, durant les revisions que efectuen cada vegada que hi ha una avaria d'aquestes característiques i que abasten diversos quilòmetres des del punt on s'ha produït per evitar que es repeteixin prop del punt d'origen. Aquest fet podria haver malmès el pantògraf i al mateix temps causar danys a la catenària fins a Bellvitge, on el tren s'ha aturat. Adif apunta la hipòtesi que l'origen hagi estat un presumpte intent de robatori.

Més continguts de