Societat 26/02/2014

Professors i sindicats reclamen a Rigau "insubmissió" a la Lomce i la resolució del TSJC

L'assemblea de docents convoca una mobilització contra la Lomce i la LEC el 29 de març

Elisabet Escriche
1 min
L'última vaga de l'educació va tenir lloc el 9 de maig. Professors, alumnes i pares van sortir al carrer en contra de les retallades i per demanar la retirada de la Lomce.

BarcelonaL'assemblea de docents i treballadores de l'ensenyament, acabada de crear, i els sindicats USTEC-STEs, CCOO i CGT han exigit aquest dimecres a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que reclami la insubmissió a la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) i la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga cinc directors d'escola a fixar un 25% de l'horari lectiu en castellà. "La consellera ha de posar instruccions precises perquè no es produeixi el desplegament de la Lomce a Catalunya", ha insistit el coordinador de CGT del Baix Llobregat, Josep Lluís de Alcázar.

L'assemblea i els sindicats ha convocat una mobilització el dissabte 29 de març a la plaça Universitat de Barcelona contra la Lomce i la LEC. La mobilització tancarà una setmana d'actes a favor de l'ensenyament públic convocada per la mateixa assemblea i que començarà el dilluns 24 de març. Entre altres accions, es preveu explicar la Lomce, la LEC i les retallades que pateix el sector de l'educació a les aules o fer cercaviles i concentracions als patis de les escoles. L'assemblea també exigeix a Ensenyament que es deixin de tancar línies a les escoles públiques i que les substitucions es cobreixin des del primer dia amb el 100% del sou.

stats