Societat 19/07/2017

El tren inaugural de la prolongació de FGC a Sabadell es dirà Muriel Casals

Puigdemont i Rull inauguraran aquest dijous les tres estacions noves de Sabadell

1 min
Un tren de FGC, on una noia va rebre insults racistes d’alumnes de l’escola Viaró.

La Generalitat ha decidit batejar amb el nom de Muriel Casals el primer tren que viatjarà per les noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per Sabadell, que s'inauguraran aquest dijous. Es tracta de les estacions La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord, que formen part de l'última fase d'ampliació de la xarxa de FGC.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el president de FGC, Enric Ticó, batejaran el comboi amb el nom de l'expresidenta d'Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí, que va morir el febrer del 2016 als 70 anys.

Després que el setembre del 2016 s'inauguressin les dues primeres estacions -Can Feu-Gràcia i Sabadell Plaça Major- demà s'obriran les tres que falten. En total, l'ampliació a Sabadell ha tingut una inversió de 430 milions d'euros per construir cinc estacions, prolongar uns cinc quilòmetres més la via i construir unes cotxeres a Ca n'Oriac.

stats