Societat 20/09/2013

El 14,5% dels propietaris que abandonen el seu animal ho fa per motius econòmics

Els veterinaris adverteixen que l'augment de l'IVA, que va entrar en vigor fa un any, repercuteix negativament en la salut dels animals

Acn / Efe
1 min

BarcelonaLes consultes veterinàries han atès un 4% menys d'animals des que va entrar en vigor l'augment de l'IVA -del 8 al 21%- dels serveis veterinaris. El Col·legi de Veterinaris de Barcelona ha denunciat que, com a conseqüència de l'increment, el 14,5% dels propietaris que abandonen el seu animal de companyia ho fa per motius econòmics.

Josep A. Gómez, president del Col·legi de Veterinaris de Barcelona, ha manifestat que l'augment de l'IVA ha provocat que baixin les consultes clíniques de petis animals i que aquest fet "repercuteix tant en la salut dels animals com en la salut de les persones que conviuen amb ells". El Col·legi declara que no entén per què tenir un animal de companyia es considera com un producte "de luxe".

A l'estat espanyol, durant els darrers dos anys, s'han abandonat 110.000 gossos i gairebé 33.000 gats.

Balanç positiu del xip per recuperar animals

La identificació d'animals de companyia a l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia (AIAC) ha fet possible que en els últims deu anys més de 52.000 animals perduts tornessin amb les seves famílies a Catalunya, segons dades del Consell de Col·legis Veterinars de Catalunya (CCVC). Durant el 2012, un 52% dels animals de companyia perduts i un 62% dels animals trobats van tornar a casa.

Els col·legis de veterinaris han volgut destacar la importància d'identificar correctament els animals de companyia i han informat que la proporció de gossos que tornen amb el seu propietari és un 16,8% més elevada entre els que porten microxip que entre els que no en porten.

stats