Mobilitat
Societat 28/06/2023

Prorroguen la prohibició de patinets al transport públic

La restricció continuarà vigent fins a finals d'octubre, quan es preveu tenir una proposta de regulació

ARA
1 min
Un patinet al Bicibox

BarcelonaEls patinets elèctrics continuaran prohibits al transport públic. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha decidit prorrogar aquesta restricció, que s'aplica des de l'1 de febrer, i que ara s'allargarà fins al 31 d'octubre, quan es preveu que ja hi hagi una proposta de regulació definitiva sobre l'accés i la seguretat d'aquests vehicles de mobilitat personal. D'entrada, la prohibició s'havia anunciat per a sis mesos i infringir-la pot comportar una sanció de 200 euros.

L'ATM avança que la nova normativa en què està treballant tindrà en compte la seguretat (la prohibició s'aplica arran del cas d'una explosió de la bateria d'un patinet en un vagó de FGC el novembre passat), però que es treballa per garantir la intermodalitat i que, per tant, aquests vehicles puguin tornar a pujar al transport públic. La decisió definitiva es determinarà en funció de les conclusions sorgides en el grup de treball que es reuneix regularment des del desembre.

Segons recull l'ATM en un comunicat, la decisió de prohibir-los es va prendre sota el principi de "seguretat preventiva" fins que no s'establissin en quines condicions els patinets podrien viatjar al transport públic. Des que la restricció és vigent, s’han habilitat progressivament places d’aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha permès l’aparcament de patinets elèctrics i la resta de VMP al Bicibox.

stats