Mobilitat
Societat Mobilitat 01/02/2023

Els patinets elèctrics ja no poden pujar al transport públic

El veto entra en vigor a partir d'aquest dimecres després que un d'aquests vehicles explotés en un vagó ple de passatgers

1 min

BarcelonaEl veto als patinets elèctrics al transport públic ja és una realitat. A partir d'aquest dimecres, 1 de febrer, aquest tipus de vehicles ja no poden pujar ni als trens, ni als autobusos, ni al metro, ni als tramvies, ni tampoc podran entrar a les estacions. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va demanar a mitjans de desembre als diferents operadors que prohibissin l'entrada d'aquests aparells de mobilitat personal al transport públic, com a mínim de manera temporal, després que un d'aquests vehicles explotés en un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ple de gent. Els grans operadors van secundar la mesura, que ara ja està inclosa dins dels seus reglaments.

De moment, però, la prohibició és temporal, durant els pròxims sis mesos, fins que es redacti un reglament general i exhaustiu sobre l'ús dels patinets. La mesura també pretén calibrar si passats aquests sis mesos la prohibició es pot allargar o definir una mica més, com ara que només es veti posar a carregar les bateries dels aparells durant els trajectes al transport públic.

La mesura s'estén

Seguint la proposta de l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, els transports municipals de Lleida, Tarragona i Girona també han prohibit l'accés dels patinets elèctrics al transport públic. A més, a les comarques de Girona també s'ha vetat la circulació d'aquests vehicles per carretera per garantir la seguretat dels usuaris.

stats