SOCIETAT
Societat 23/07/2012

Protecció Civil recomana a 40 municipis que evitin les obres per no agreujar la qualitat de l'aire ja afectada per l'incendi de l'Alt Empordà

Es tracta de les localitats del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l'Oriental declarades zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric

Acn
2 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil ha recomanat a 40 municipis que evitin les obres de construcció, rehabilitació i demolició per no empitjorar la qualitat de l'aire, que s'ha vist agreujada per l'incendi de l'Alt Empordà. Es tracta d'una quarantena de localitats del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l'Oriental declarades zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric per partícules en suspensió. L'objectiu és evitar totes les activitats que puguin augmentar les partícules en suspensió i agreujar la situació de la qualitat de l'aire, que ja s'ha vist afectada pel fum que arriba des de l'Alt Empordà. Per això es demana que es posposin les obres sempre que sigui possible.

Protecció Civil ha recomanat no dur a terme obres que no siguin necessàries i es puguin programar per a altres dates. En el cas que no es puguin posposar, ha dit que "caldrà aplicar les mesures de prevenció i correcció més estrictes possibles", com ara cobrir les façanes amb lones, instal·lar tubs encapsulats i embolicar-los amb lones i fer la descàrrega de runes o materials que provoquin pols en contenidors tancats amb lones o dispositius d'eficàcia similar. L'objectiu final és minimitzar l'emissió de partícules en la càrrega i manipulació d'aquest tipus de materials.

També recomanen escombrar, aspirar i fer ruixats amb aigua amb la periodicitat necessària per minimitzar la formació de possibles núvols de pols, adequar l'altura dels apilaments perquè no superi l'altura dels sistemes físics instal·lats, cobrir completament el material que provoca pols que transporten els camions i controlar que la càrrega no superi l'altura del contenidor del vehicle de transport. També es demana la limitació i el compliment de la velocitat màxima de circulació d'aquests vehicles per l'interior del recinte de l'obra pública a 20 km/h.

Aquestes recomanacions entren en vigor aquest dilluns i fins que els nivells de partícules en suspensió retornin als habituals. Els municipis afectats són, del Barcelonès, Badalona, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet, i del Baix Llobregat, Castelldefels, Cornellà, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

Al Vallès Occidental els municipis afectats són Badia, Barberà, Castellbisbal, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Santa Perpètua de la Mogoda i Terrassa. Al Vallès Oriental són Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet, Montmeló, Montornès, Parets i Sant Fost de Campsentelles.

stats