Societat 24/10/2011

Continuen els problemes de subministrament elèctric al Camp de Tarragona i a Blanes a causa dels aiguats

Els abonats afectats s'han reduït molt, ja que les pluges han perdut intensitat i que els talls de subministrament s'han produït a la 1 i les 6 de la matinada. Protecció Civil ha rebaixat l'Inuncat al nivell de prealerta

Ara
2 min
Cotxes afectats pel les pluges a Salou

BarcelonaFonts de la companyia elèctrica Fecsa Endesa asseguren que durant la nit i aquest matí de dilluns han solucionat els problemes de subministrament elèctric a les zones de Blanes i el Camp de Tarragona. Malgrat això, a hores d'ara encara queden abonats sense subministrament elèctric en aquestes dues parts del país. Com a màxim, es calcula que el nombre d'abonats afectats pot ser d'uns 450 (150 entre Reus, Vila-seca, Cambrils i Salou; i 300 a Blanes).

Concretament, a Blanes les tallades del subministrament han començat a les 5 del matí, per això encara hi ha més persones afectades, amb 3.000 clients sense electricitat. A la zona del Camp de Tarragona, els afectats eren 4.000 a la 1 de la matinada.

Les causes de la fallada del sistema han sigut les pluges, que han inundat centres de transformació o línies elèctriques, tot i que fins al moment la companyia energètica no pot concretar més, ja que no disposa de la informació exacta.

Fonts de l'empresa asseguren que aquests talls han sigut conseqüència "del sistema de seguretat", que fa que deixin de treballar aquestes línies i centres de transformació quan hi entra "humitat". Tampoc han pogut confirmar fins al moment si hi s'ha hagut d'avisar els bombers per demanar-los ajuda per resoldre els problemes de subministrament.

Conseqüències dels xàfecs

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha activat, a les 03.31 hores, la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la intensitat de la pluja a la demarcació de Tarragona. A les 11.23 ha quedat rebaixat a nivell de prealerta.

Durant aquesta nit, les pluges han provocat diverses incidències, per exemple acumulacions importants d'aigua en zones urbanes o industrials. De fet, algunes rieres que desemboquen a la costa han tingut crescudes en el seu cabal, i a l'entorn dels polígons químics de Tarragona s'han produït acumulacions d'aigua als accessos i, de forma puntual, alguna fallada en el subministrament elèctric.

Les sortides dels Bombers ja han superat el centenar durant tota la nit, des de les 12 de la nit i fins a les 7 del matí de dilluns. Totes aquestes sortides es concentren a la zona litoral catalana, que és la que ha rebut un impacte més fort de les pluges.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís en què adverteixen de tempestes amb intensitat de precipitació forta que poden afectar les comarques del Baix Camp i del Tarragonès. Les pluges també poden arribar a les comarques de l'Alt Camp i el Baix Penedès. Aquestes tempestes poden anar acompanyades de vent fort i amb ratxes.

Pel que fa a incidències relacionades amb els aiguats, cal destacar que, des de les 00.00 hores, els Bombers de la Generalitat haurien rebut uns 90 avisos, bàsicament per acumulació d'aigua en baixos.

Els aiguats han començat al Camp de Tarragona aquesta matinada i es preveu que es reprenguin, aquest migdia, a la Costa Brava, la Costa Central, el Pirineu i el Prepirineu.

stats