Societat 03/11/2017

Talls a FGC i carreteres en protesta pels empresonaments

Un grup ha ocupat les vies a l'estació de Sant Cugat, set vies de circulació han patit retencions i una manifestació talla la Gran Via

Ara
2 min

BarcelonaMatí de protestes en diferents punts de les carreteres i la xarxa de transport públic catalanes per denunciar l'empresonament de membres del Govern. Moltes de les accions estan organitzades per diferents Comitès de Defensa del Referèndum. El matí ha començat mogut ja a la línia Vallès-Barcelona de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): una protesta contra els empresonaments i en defensa dels drets i les llibertats ha tallat les vies a l'estació de Sant Cugat, cosa que ha obligat a interrompre el servei en tota la línia.

Segons ha informat FCG quan passaven deu minuts de les vuit, els trens tornaven a circular, però la línia funciona ara amb uns vint minuts de retard.

Les protestes contra els empresonaments també afecten el trànsit. La C-14 a l'alçada de Bassella continua tallada en ambdós sentits a causa de les protestes.

Un tall a l'A-2 a Castellolí (Anoia) en direcció Barcelona ha provocat quatre quatre quilòmetres de cues. El tall ha acabat cap dos quarts de nou del matí, però encara hi ha retencions en aquesta via. Segons els Mossos d'Esquadra, els concentrats han tallat el trànsit d'aquesta via a l'altura del punt quilomètric 564 entre les 7.22 h i les 7.55 h, aproximadament.

Una manifestació també talla la Gran Via de Barcelona a prop de la plaça de les Glòries. El tall, que ha començat cap a les vuit del matí, el lidera el Comitè de Defensa del Referèndum del Poblenou. També un grup de manifestants han tallat la Gran Via a l'alçada amb Comte Borrell.

També han quedat tallades durant el matí la C-23, la C-25, la C-26, la N-230, la B-23 i l'AP-7 a l'alçada de La Junquera. A totes les vies la circulació ja ha estat restablerta tot i que hi continuen les retencions i a la C-25 hi ha una marxa lenta.

La plataforma Universitats per la República ha convocat una aturada de classes a les 12 del migdia d'avui i concentracions en els campus per fer evident el seu rebuig a l'empresonament de membres del Govern destituïts per l'Executiu central.

stats