Barcelona

El PSC cedeix i David Bondia serà el Síndic de Barcelona

El futur defensor dels barcelonins és el president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya

Ara
2 min
David Bondia

El ple de l'Ajuntament de Barcelona del mes de setembre, que se celebrarà el dimecres dia 29, desencallarà, per fi, la polèmica elecció del síndic de la ciutat. El nou defensor dels barcelonins serà David Bondia, doctor en dret i professor de dret internacional públic i president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya. Bondia va guanyar la votació durant el procés de participació que va organitzar l'Ajuntament de Barcelona, però el seu nomenament, previst per al mes de juliol, no va tirar endavant perquè no hi havia acord polític. El principal escull era el PSC, el soci de govern dels comuns que preferia Ramon Nicolau, que va ser regidor socialista durant el mandat de Jordi Hereu. Nicolau va quedar segon a la votació de la ciutadania però va aconseguir més suports d'entitats que Bondia. Finalment, el PSC ha cedit i votarà a favor de Bondia.

A la junta de portaveus que s'ha celebrat aquest matí, el govern d'Ada Colau ha comunicat a la resta de grups que ja hi havia acord polític pel relleu de la sindicatura i ha inclòs el nomenament de Bondia a l'ordre del dia del pròxim ple "per un període de cinc anys". Fins ara, els comuns i els republicans ja havien anunciat que els semblava bé l'elecció de Bondia i que donarien suport a qui havia escollit la majoria de ciutadans. Junts per Catalunya demanava una "proposta conjunta" i, segons han explicat aquest matí, "finalment el consens ha sigut possible", de manera que també hi votaran a favor. Així doncs, l'elecció del nou síndic, que necessita el suport d'almenys dues terceres parts del plenari, es farà amb una àmplia majoria de vots.

La síndica de Barcelona era fins ara Assumpció Vilà, al càrrec des del 2010. En aquests 11 anys, ha fiscalitzat la feina de tres alcaldes diferents: Jordi Hereu (PSC), Xavier Trias (CiU) i Ada Colau (comuns).

stats