Societat 26/08/2014

PSC i PP forçaran un ple extraordinari sobre el conflicte de la Barceloneta

Socialistes i populars consideren "insuficients" les mesures adoptades per l'Ajuntament

Efe
2 min

BarcelonaEls grups municipals de PSC i de PP a l'Ajuntament de Barcelona forçaran la celebració d'un ple extraordinari de Ciutat Vella per abordar el malestar veïnal per la proliferació d'apartaments turístics il·legals al barri de la Barceloneta. El president del grup popular, Alberto Fernández Díaz, i la regidora del districte de Ciutat Vella, Sara Jaurrieta, han anunciat aquest dimarts que demanaran aquest ple extraordinari, després de jutjar insuficients les mesures adoptades per l'ajuntament, que ahir dilluns va emprendre una campanya d'inspeccions a la recerca de lloguers turístics il·legals.

En un comunicat, Jaurrieta ha considerat que les mesures adoptades per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, "arriben tard" i són "un pegat" per calmar els veïns del barri de la Barceloneta, encara que el que necessita Barcelona és "replantejar el seu model de turisme". En el ple extraordinari sobre la Barceloneta, el grup socialista ha anunciat que exigirà la retirada del pla d'usos de Ciutat Vella que va ser aprovat amb els vots de CiU i PPC, així com l'aplicació de mesures de control contra el turisme massificat, la proliferació d'apartaments il·legals i els comportaments incívics.

El PSC reclama també l'aprovació d'un pla d'habitatge d'ús turístic i la regulació de webs d'apartaments turístics com Airbnb o aplicacions per al transport de passatgers entre particulars com Uber. Fernández Díaz ha criticat aquest dimarts que l'alcalde segueixi de vacances "malgrat els problemes i la situació que es viu en barris com el de la Barceloneta" i ha insistit que les inspeccions al barri iniciades ahir dilluns "arriben tard".

Per al líder del grup municipal del PPC, aquests conflictes "requereixen d'una resposta de l'alcalde clara i contundent per posar fi als apartaments irregulars i a l'incivisme desbocat a Barcelona". En aquest sentit, Fernández Díaz, que aquest matí ha assistit a una ofrena floral al mercat de Sants, ha demanat a Trias que "defensi la ciutat en lloc de la independència de Catalunya" i que "faci d'alcalde amb B de Barcelona i no amb la V de l'ANC". Segons l'opinió de Fernández Díaz, la "passivitat" de Trias amb l'incivisme es reflecteix en el compte general del 2013, que constata la condonació de 21,4 milions d'euros en sancions per vulneració de les ordenances municipals.

stats