Societat 30/08/2011

Puig es compromet a augmentar un 10% la plantilla de Mossos d'Esquadra a Badalona

Albiol alerta que hi ha barris on la convivència frega "l'esclat social" i que hi ha veïns que estan "fastiguejats per la situació"

Redacció
1 min

BadalonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha compromès amb l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, a incrementar la dotació de Mossos d'Esquadra a la ciutat. Puig entén que les ciutats importants es mereixen una "atenció específica" i, en el cas de Badalona, s'ha compromès a ampliar la plantilla entre un 7 i un 10%. Albiol ha arrancat aquest compromís a Puig després de mantenir aquesta tarda una trobada, on han parlat sobre aspecte de seguretat de la ciutat i en la qual, segons ha explicat Albiol, ha exposat al conseller els problemes de convivència, inseguretat i incivisme que pateix la localitat. En aquesta trobada, l'alcalde badaloní ha reclamat a Interior que retorni al municipi la competència d'inspecció i sanció dels locals de concurrència pública.

Actualment l'Àrea Bàsica Policial, que s'encarrega de la seguretat de Badalona i Sant Adrià de Besòs, té al voltant d'uns 200 agents. Garcia Albiol ha destacat la importància d'aquest augment de plantilla, davant la situació d'alguns barris de la ciutat. "Hi ha zones on existeix un problema real d'esclat social i d'indignació dels veïns", ha etzibat.

Puig també ha remarcat que altres ciutats amb problemàtiques concretes veuran ampliades la seva plantilla, però sense oblidar la resta del territori i respectant l'equilibri. El conseller d'interior ha remacarcat que tots els problemes, però, no se solucionen amb més efectius i ha explicat que s'ha de treballar per fer realitat la Policia de Catalunya, que inclou Mossos d'Esquadra i totes les policies locals, i per això, ha dit Puig, "es necessita cooperació i col·laboració institucional."

stats