Barcelona

Els punts contra la violència masclista i la LGTBIfòbia atenen 3.000 consultes a Barcelona

El dispositiu funcionarà aquest cap de setmana al front marítim i a les festes de Sants

C.L.A.
2 min
Els locals d’oci del Port Olímpic oberts de nit en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEls punts d’informació i de sensibilització que ha habilitat l'Ajuntament de Barcelona a les zones d'oci nocturn han atès aquest estiu més de 3.000 consultes, a les quals s'hauran d'afegir les que es registrin aquest cap de setmana. És la xifra que ha donat aquest divendres la tinent de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, en la presentació del balanç de l'estand que s'ha habilitat al front marítim. Només en aquest punt s'han fet més de 1.500 accions contra aquesta mena de violències. Pérez ha destacat que aquests milers de sensibilitzacions contra el masclisme i la LGTBIfòbia són de persones "que normalment no s'acostarien als serveis de la ciutat" i també visitants.

L'estand fix del front marítim ha funcionat cada tarda i nit de divendres a dissabte durant els últims quatre caps de setmana. En aquest període s'han registrat 1.589 actuacions de sensibilització i informació, 15 assessoraments sobre situacions de violència en el passat i s'ha intervingut directament en dues ocasions per situacions de violència masclista al moment en què el dispositiu estava operatiu. En els casos d'intervenció, l'actuació va consistir en activar un circuit en coordinació amb les forces de seguretat i oferir assessorament i acompanyament a les persones que ho necessitessin. Un protocol que, segons ha apuntat Pérez, "ja funciona en altres dispositius de la ciutat", com per exemple quan hi ha festes majors.

L'Ajuntament posa en marxa aquest dispositiu cada estiu amb l'objectiu de prevenir els possibles casos d'assetjament sexual, a més d'atendre i assessorar aquelles persones que pateixen violències masclistes, LGTBIfòbiques o sexuals a l'espai públic en el context de l'oci nocturn. En aquest sentit, l'actual alcaldessa accidental ha destacat la importància de dirigir-se als joves i comptar amb la col·laboració dels locals d’oci nocturn. "L'oci nocturn ha d'arribar a ser respectuós amb tothom i lliure 100% de violències masclistes i LGTBIfòbiques", ha remarcat: "És la manera de continuar avançant en la transformació social i feminista de la ciutat".

Sense "incidents importants" a Sants i Gràcia

Les festes de Gràcia també van tenir el seu punt d'informació. L'espai es va situar a la plaça de la Revolució i va funcionar els vespres i les nits entre el 15 i el 21 d'agost. En total es van fer 1.670 atencions, es van assessorar 12 persones i es van fer 14 intervencions a l'espai d'oci. En aquest sentit, la tinenta ha celebrat que tant a les festes de Gràcia com fins i tot aquest dimecres a la de Sants no hi ha hagut "incidents importants" relacionats amb violències masclistes, LGTBIfòbiques o sexuals a l'espai públic. El punt habilitat per a les festes de Sants és al carrer Viriat 21 i estarà actiu fins aquest dissabte 28, de 22 a 00.30 h.

stats