Societat 21/05/2019

Una quarantena de detencions al dia in fraganti a Barcelona

Els Mossos augmenten l'activitat policial a la ciutat davant l'increment dels delictes

P.e.
1 min
Un cotxe patrulla dels Mossos a Barcelona

BarcelonaEls Mossos d’Esquadra han fet 5.314 detencions el primer trimestre del 2019 a Barcelona, i un 69% han sigut in fraganti. Això significa que, de mitjana, cada dia enxampen, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, més d’una quarantena de persones que queden detingudes en el moment que estan cometent un delicte. Davant l’increment de la delinqüència d'un 13% entre el gener i el març, la policia catalana ha augmentat l'activitat un 10% a la ciutat respecte a l’últim trimestre del 2018, quan ja havia reforçat la seva acció.

De fet, durant l’any passat es van fer gairebé 20.000 detencions, un 16% més que el 2017. Pel que fa al primer trimestre d’aquest any, 1.287 de les detencions han sigut per requeriments judicials, per tant, persones a les quals la justícia buscava. Són ciutadans que s’identifiquen durant els dispositius que els Mossos fan a la via pública de Barcelona, on es manté el pla Ubiq, que es va activar després de la macrobatuda contra els narcopisos, així com el Polièdric, per actuar amb els menors estrangers no acompanyats ('menes') que viuen al carrer.

La policia atribueix el pes dels furts, que suposen més de la meitat dels delictes a la ciutat, al fet que una sentència del Tribunal Suprem va anul·lar un article del Codi Penal que permetia aplicar una pena de presó als lladres multireincidents. Això fa que els furts de menys de 400 euros quedin reduïts a una multa.

stats