Educació
Societat 07/05/2013

Els pares que no han portat els fills a la proves de competències bàsiques: "No pot ser que tot i les retallades millori el nivell"

23 alumnes dels 25 de 6è de Primària de l'Escola Turó del Cargol de Gràcia s'han quedat a casa perquè els pares volen protestar contra les retallades en educació

Albert Solé
1 min
Alguns dels pares dels alumnes de 6è de Primària que s'han negat a fer les proves / CRISTINA CALDERER

BarcelonaQuasi tots els alumnes de 6è de Primària de l'Escola Turó del Cargol del barri de Gràcia de Barcelona –23 de 25– s'han quedat a casa aquest matí –i demà, també– i no han fet les proves de competències bàsiques que fa anualment la Conselleria d'Ensenyament per avaluar el nivell dels estudiants abans d'arribar a l'institut. Els pares d'aquesta classe han decidit plantar-se i protestar d'aquesta manera contra les retallades en ensenyament.

"Les retallades a l'escola pública existeixen i estan afectant els resultats dels alumnes. El que no pot ser és que en els últims anys, tot i les retallades, només fem que millorar el nivell", explica Jaume Colet, portaveu dels pares de 6è de l'Escola Turó del Cargol. "Nosaltres som pares, no som tècnics, i aquesta prova la posa la conselleria, la corregeix la conselleria, i els resultats els dóna la conselleria. És obvi que les proves serveixen per comparar nivells, però sabem que les veritats hi ha moltes maneres de reflectir-se".

"A més, critiquem que aquesta prova costa molts diners i és una prova teòrica sense valor acadèmic pels alumnes, i hem cregut que com a mesura de protesta estava bé fer-ho ara. I ho fem de manera cívica, sense tallar la Diagonal. És una decisió única dels pares de sisè, sense implicar la direcció de l'escola", admet Colet.

stats