MOBILITAT

La xarxa de bus canvia i estrena tres noves línies a Barcelona

El nou traçat substitueix els autobusos 14, 58, 64 i 73

A partir de demà, els barcelonins que agafin l’autobús es trobaran amb canvis a les línies convencionals. Es tracta de la quarta fase de la nova xarxa de bus a l’àrea metropolitana, que incorpora tres línies noves (l’H4, la V11 i la V13) i n’elimina -o en substitueix- quatre (la 14, la 58, la 64 i la 73). Amb aquesta nova fase s’arriba a les 16 línies d’autobusos i s’assoleix el 57% del desplegament total del projecte. Al llarg d’aquest 2016 s’iniciarà un procés participatiu a gran escala per debatre sobre la implantació de les 12 línies que falta posar en funcionament. Les tres noves línies que de moment s’incorporen modificaran el traçat de l’actual xarxa d’autobusos.

Línia H4

Substitueix la línia 73 i va de Zona Universitària al Bon Pastor

És una de les línies noves que s’incorporen a la xarxa de bus. En el seu central transcorrerà per l’avinguda d’Esplugues, el passeig de la Bonanova, el passeig de la Vall d’Hebron i el passeig de Valldaura. Substituirà el recorregut de la línia 73, que desapareix, i modifica la línia 22 (pl. Catalunya - av. d’Esplugues), que mantindrà el seu recorregut entre la plaça Catalunya i la plaça Kennedy. La resta del traçat, al sector de Sant Gervasi i Pedralbes, quedarà cobert per l’H4.

Línia V11

Recorre el tram de l’Estació Marítima a la Bonanova

És l’eix vertical que, en sentit ascendent i des de la part baixa del Paral·lel, seguirà tota la ronda de Sant Pau i part d’Urgell per pujar després per Santaló i Ganduxer. En sentit descendent seguirà Mandri, Villarroel i Viladomat per tornar al Paral·lel i a la terminal del Moll de Barcelona. Substituirà el recorregut de la línia 14, que desapareix, i modifica la línia 20 (Estació Marítima - Pl. Congrés), que per evitar el solapament amb la V11 passarà a tenir l’origen i el final al carrer de Viladomat, tocant a l’avinguda de Roma.

Línia V13

Substitueix les línies 14, 58 i 64, que desapareixen

És l’eix que combina el recorregut per la Rambla (en tots dos sentits) i el d’Aribau-Muntaner (pujada i baixada) i substitueix les línies 14, 58 i 64, que desapareixen.

Altres canvis

Les línies 60, 92 i 33 incorporen petites modificacions

La línia 60 (Pl. Glòries - Zona Universitària) deixarà de fer el recorregut per la Gran Via que se solapa amb l’H12 i tindrà l’origen i el final a la rambla Prim. La línia 92 (Passeig Marítim - Gràcia) modificarà parcialment el recorregut perquè tingui l’origen i el final a l’entorn de la plaça Kennedy, en lloc de la plaça Gal·la Placídia. A la 33 (Zona Universitària - Verneda) es desplaçarà uns metres la parada de Zona Universitària.

Més continguts de