Societat 18/07/2013

Can Fabes tancarà portes el 31 d'agost

El restaurant del cuiner Santi Santamaria, mort fa dos anys, tanca perquè és "inviable econòmicament"

Efe
2 min

BarcelonaEl restaurant de Sant Celoni Can Fabes, que va dirigir el cuiner català Santi Santamaria, tancarà les seves portes el 31 d'agost. En una carta feta pública aquest dimecres, la família Santamaría-Serra ha informat que "després de 32 anys d'una meravellosa aventura culinària i gastronòmica al peu del Montseny" Can Fabes tanqui les seves portes.

Deixa enrere, reconeix la família propietària del restaurant, "més de tres dècades de creació infatigable, de recerca de la màxima qualitat en el producte i de la perfecció a la cuina i a la sala, de compromís amb les arrels culinàries i amb la seva renovació , i tot presidit sempre per un ideal que ens va transmetre el cofundador i durant tants anys ànima de la casa, Santi Santamaria: complaure als clients, com seguirem fent amb tota la il·lusió fins a l'últim dia ".

El restaurant reconeix la tasca "dels grans equips que hem format i de la brillant trajectòria de molts grans cuiners i caps de sala i celler que han passat per Sant Celoni". Per aquesta raó, en el moment del comiat, "per sobre de la tristesa, el sentiment que ens domina és la satisfacció".

Viabilitat econòmica

Dos anys i mig després de la mort del xef, Can Fabes se sent satisfet per "haver mantingut els valors i els ideals que ens va inculcar, fins i tot en la seva absència". No obstant això, assumeix que en aquests temps tan difícils per a la gran cuina del nostre país, "Can Fabes no té la viabilitat econòmica necessària per seguir amb un projecte basat en l'excel·lència, i per això hem decidit posar el punt final a un dels capítols més brillants de la cuina catalana i europea dels darrers vint anys".

Considera el restaurant que la història de Can Fabes no acabarà el 31 d'agost, sinó que "continuarà en els projectes actuals i futurs de totes les persones que han passat per la nostra cuina i la nostra sala, així com en el record dels milers de comensals que han estat sempre la nostra raó de ser ".

Com a preludi d'aquest tancament ara anunciat, al març de 2012, el restaurant 'Santi¡, que el cèlebre cuiner català va muntar a Singapur abans de patir un infart del qual ja no es va recuperar, ja havia tancat les portes. Fa un any, Can Fabes va renovar la seva imatge corporativa, decoració i oferta gastronòmica, uns canvis encaminats a impulsar el restaurant, dirigit per un nou equip: la filla del xef, Regina Santamaria, i a la cuina, el xef Xavier Pellicer. Fins i tot, com a homenatge a Santi Santamaria, l'equip del nou Can Fabes va incloure en la carta un petit menú permanent amb els seus cinc millors plats.

No obstant això, els problemes per al restaurant de Sant Celoni van començar quan Xavier Pellicer va anunciar que es desvinculava de l'establiment, el qual va anunciar un tancament temporal des del 30 de gener al 5 de febrer "per manteniment del restaurant i treball intern de l'equip". La reobertura del conegut dues estrelles Michelin va tenir lloc el 6 de febrer.

stats