Societat 20/05/2014

Ràdio Nikosia i l'Associació Alba, reconegudes amb els Premis Solidaris ONCE Catalunya

L'entitat també premia el projecte Cuina Justa, de la Fundació Cassià Just; la iniciativa Apropa Cultura, del departament de Benestar, i la fundadora del centre d'acollida El Xiprer de Granollers, Mercè Riera

Ara
1 min

BarcelonaRàdio Nikosia, emissora conduïda per persones amb problemes de salut mental, i l'Associació Alba, dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat física, psíquica i mental, han estat reconegudes amb els Premis Solidaris ONCE Catalunya, que aquest any 2014 arriben a la vuitena edició.

El jurat ha valorat que Ràdio Nikosia va ser "la primera emissora del territori peninsular" d'aquestes característiques i que "busca vies alternatives per desconstruir l'estigma". Sobre l'Associació Alba, destaca que l'any que ve complirà 40 anys, i que "la seva raó de ser és generar oportunitats amb la finalitat d'aconseguir el màxim de desenvolupament i qualitat de vida".

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya també han reconegut el projecte Cuina Justa, de la Fundació Cassià Just, per la "creació de valor social i econòmic i la generació de benefici per al treballador, l'empresa i la societat". El 70% dels treballadors són persones amb fragilitats mentals i risc d'exclusió. Una altra iniciativa premiada és Apropa Cultura, del departament de Benestar, que cerca la inclusió social a través de la cultura.

En la categoria de persones individuals, la guardonada ha estat la fundadora del centre d'acollida El Xiprer de Granollers, Mercè Riera. L'ONCE recorda que "la seva vida està marcada per les dificultats i, alhora, per les ganes de tirar endavant". Mare de quatre fills, n'ha vist morir dos, que eren discapacitats. Amb el seu marit van habilitar els grans espais de la casa familiar, on ella encara viu, per acollir un menjador social.

stats