Societat 10/01/2014

Espadaler llança un missatge de tranquil·litat i remarca que els 4 homicidis des de l'inici d'any són casos aïllats

El conseller d'Interior diu que durant el 2013 les morts violentes es van reduir en un 42%

Acn
2 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, atén els mitjans durant la seva visita a Santpedor / ACN

SantpedorEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha llançat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania aquest divendres des de Santpedor arran d'un inici d'any amb 4 homicidis, l'últim dels quals en aquest municipi bagenc. "Hem començat l'any amb mal peu", ha admès Espadaler, tot i que els ha qualificat de casos aïllats. El conseller ha afirmat que durant el 2013 els homicidis es van reduir en un 42%, ja que van passar dels 74 l'any 2012 als 43. Espadaler també ha anunciat que reforçaran la presència policial al barri de la Ribera, a Barcelona, per "aportar tranquil·litat als ciutadans", tot i apuntar que "hi ha una col·laboració excel·lent" entre els cossos.

Davant dels quatre homicidis –a Santpedor, Vilanova i la Geltrú i als barris de la Ribera i Sant Gervasi de Barcelona– que hi ha hagut en aquest inici del 2014, Espadaler ha volgut traslladar "la confiança en el cos de Mossos i al conjunt de la policia perquè en tres dels quatre casos –a excepció del de Sant Gervasi– abans de 48 hores ja s'havien detingut els autors i s'havien posat a disposició de la justícia", ha remarcat. Espadaler creu que són casos molt diferents però que tots tenen el factor "d'imprevisibilitat".

Reforç policial a Ciutat Vella

Espadaler ha explicat que el detingut pel doble apunyalament al barri de la Ribera passarà a disposició judicial aquest divendres i ha volgut transmetre tranquil·litat "per una qüestió que ha neguitejat la ciutadania". El conseller ha expressat que "estaria fora de lloc aventurar-se a fer una hipòtesi" sobre els motius del crim i ha apuntat que la investigació judicial ja ho resoldrà.

Pel que fa a la demanda dels veïns del barri de la Ribera d'incrementar la presència policial a la zona, Espadaler ha assegurat que hi ha una "coordinació excel·lent entre els Mossos i la Guàrdia Urbana" i ha afegit que "accentuarem la presència policial i la seva visualització per donar la tranquil·litat a la qual tenen dret els ciutadans". Amb tot, Espadaler ha assegurat que es tracta d'un "episodi aïllat".

stats