Societat 26/03/2015

Espadaler: "Estarem subjectes a tot tipus d'hipòtesis, però pensem que darrere hi ha el drama de 150 persones"

El conseller d'Interior demana, en declaracions a Catalunya Ràdio, que no es donin "informacions parcials" sobre l'accident

Ara
1 min
La població empadronada a Catalunya cau un 0,3% Espadaler defensa el cos dels Mossos davant els atacs de l'Estat

BarcelonaMalgrat les diferents hipòtesis que s'han posat sobre la taula per explicar l'accident aeri del vol de Germanwings que unia Barcelona i Düsseldorf, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha fet una crida a la prudència en declaracions a Catalunya Ràdio. "Estarem subjectes a tot tipus d'hipòtesis i especulacions, però pensem que darrere d'això hi ha el drama de 150 persones que han perdut membres de la seva família", ha assegurat.

El conseller ha insistit que no es contribueixi a oferir "informacions parcials" que "no contribueixen" a donar les respostes que a hores d'ara les famílies busquen. Espadaler ha assegurat que tota la informació, com ara les proves d'ADN recollides de les víctimes, estan sent vehiculades i centralitzades per l'Audiència Nacional, que és qui té la interlocució amb les autoritats franceses. A més, ha assegurat que es posarà en mans de les autoritats judicials tota la informació que requereixin.

Sobre les 24 piulades contra els catalans que viatjaven a l’aparell i que estan sent investigades pels Mossos, Espadaler les ha titllat d'"absolutament intolerables" i ha explicat que les ha posat en mans de la Fiscalia perquè poden ser constitutives de delicte.

stats