Societat 18/09/2015

El 'Rar' d’aquest diumenge és Clint Eastwood

L’actor i cineasta, una de les grans llegendes vives de Hollywood, és el personatge central d’una revista que transita pels escenaris de la seva vida i obra

Ara
2 min
portada rar 20 setembre 2015

Barcelona“La fecunda i apassionant carrera de Clint Eastwood se’ns apareix avui rocosa com un menhir i lluminosa com la llum d’un far que il·lumina l’últim mig segle de la història del cinema, un art que ell ha contribuït a engrandir, a fer caminar a través dels gèneres que més s’ha estimat i que ha cultivat amb l’ànima clàssica del granger penedit de ‘Sense perdó’, que cada dia, tenaç, fa moure els porcs, bruts i mandres, de la seva parcel·la”. Aquesta és una de les reflexions que Toni Vall fa en l’extens reportatge central que el ‘Rar’ dedica a Clint Eastwood aquest diumenge.

Primer, el vam conèixer com l’home sense nom dels ‘spaghetti westerns’ de Sergio Leone i l’implacable inspector Harry el Brut del memorable film de Don Siegel. Més tard, vam descobrir la seva extrema sensibilitat com a director de cinema, amb títols memorables com ‘Sense perdó’ (1992), ‘Un món perfecte’ (1993), ‘Els ponts de Madison’ (1995), ‘Mystic river’ (2003) o ‘Million dollar baby’ (2004). Avui, Clint Eastwood és potser l’últim realitzador que a Hollywood representa el millor del cinema clàssic. El ‘Rar’ li ret homenatge en un número que compta amb els següents continguts:

Amb el 72% dels vots, Clint Eastwood es va convertir del 1986 al 1988 en l’alcalde de Carmel-by-the-Sea, un poble situat al cor del Big Sur californià. Descobrim aquest paratge de natura desbordant de la mà de Xavier Moret.

L’‘spaghetti western’ va fer que els ‘cowboys’ visquessin una segona primavera entre els anys 60 i 70. Amb una mica d’ironia, Antonella Speranza, autora del blog ‘La pasta per als catalans’, ens proposa quatre plats d’espaguetis fets i cuinats pensant en els personatges que va interpretar Clint Eastwood als films de Sergio Leone.

A ‘Escape from Alcatraz’ (‘Fuga de Alcatraz’), Eastwood es ficava a la pell de Frank Morris, un pres que es va escapar d’Alcatraz el 1962. Morris no ha sigut l’únic a excel·lir en el complicat art d’esmunyir-se entre els barrots. Marc Serrano i Òssul ens ho explica.

Tot això i més reportatges al ‘Rar’ Clint Eastwood d’aquest diumenge.

stats