Societat 03/12/2015

Les obres de la zona de les antigues Casernes de Sant Andreu es reactivaran

L’acord entre l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca preveu la construcció d’habitatges socials, una escola bressol i un centre cívic

2 min

Els solars situats a la zona de les antigues casernes de Sant Andreu , que ara són buits i en desús, es convertiran en equipaments municipals i habitatge social. És gràcies a l’acord a què han arribat el Consorci de la Zona Franca i l’Ajuntament de Barcelona, que preveu que el Consorci cedeixi a l’Ajuntament 4 finques d’equipaments i d’habitatge de protecció oficial. A canvi, l’Ajuntament n’assumirà el cost de 13 milions d’euros de les obres d’urbanització.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui ha presidit el Consell Penari del Consorci on s’ha aprovat el pressupost, ha qualificat l’acord d’històric perquè “es desencalla una situació que porta molts anys afectant els veïns i veïnes de Sant Andreu, que han vist paralitzat, durant 12 anys, un projecte que preveia uns equipaments i habitatge públic en aquell entorn”, ha dit Colau.

En les finques per a equipaments que es cedeixen al municipi està previst construir-hi un edifici d’habitatges de dotació per a gent gran (Parc de les Casernes – Vial Verd); un centre cívic i un altre edifici d’habitatges per a gent gran (entre rambla d’Equipaments, passatge Est i carrer Palomar); una escola bressol i un edifici d’habitatge de dotació (al carrer Coronel Monasterio) i un edifici administratiu (al carrer Coronel Monasterio amb carrer Palomar). La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz s’ha mostrat molt satisfeta amb l’acord: “avui podem dir que finalment tindrem equipaments on ara només hi ha solars buits”.

A més dels 18 milions d’euros destinats a la construcció d’equipaments i d’habitatges a Sant Andreu, el consorci també en destinarà 8 per a pisos de protecció oficial al barri de la Marina, a la Zona Franca, on es farà la cessió de 44 habitatges de protecció oficial.

stats