Societat 28/05/2017

El 87% rebutja la superilla del Poblenou en la consulta veïnal

Han votat 1.739 persones en tres diumenges consecutius i la participació ha estat del 26,7%

Acn
2 min
L'entrada d'un dels carrers de la superilla

BarcelonaEl 87,2% dels participants a la consulta de la superilla del Poblenou rebutgen la iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, mentre que el 12,5% hi està a favor. El 0,2 ha votat en blanc. Aquest és el resultat de la consulta veïnal organitzada per la Plataforma d'Afectats per la Superilla, que s'ha celebrat els diumenges 14, 21 i 28 de maig, i en què han participat un total de 1.739 persones. Hi havia tres tipus d'urnes diferents: una per a veïns del perímetre estricte de la superilla, una per a treballadors de negocis que hi estan ubicats i una per a residents de l'entorn.

En declaracions a l'ACN, el portaveu de la plataforma, Jordi Campins, ha celebrat la "magnífica" participació, i ha constatat que això demostra que el Poblenou continua sent un barri "molt mobilitzat i preocupat pel seu propi destí i la seva qualitat de vida". En vista dels resultats, Campins ha demanat als grups, i especialment al govern municipal, que assumeixin l'opinió majoritària dels veïns. "Aquest invent no ens agrada gens", ha conclòs.

Per això ha reclamat a l'executiu d'Ada Colau que tiri enrere el projecte i negociï amb els residents les millores urbanístiques que necessita el barri. "No volem treure-ho tot i deixar-ho com estava. Això s'ha d'aixecar per millorar el barri", ha argumentat.

La formulació de la pregunta era aquesta: "L'Ajuntament de Barcelona va implantar la superilla del Poblenou el mes de setembre del 2016. Estàs d'acord amb aquest projecte de superilla implantat al barri?". El cens d'aquest procés participatiu l'han format els veïns residents entre els carrers Àvila, Bilbao, Llull i Tànger. Ara bé, hi havia dues urnes més. En una d'aquestes dues hi han pogut votar els veïns d'una zona més àmplia del barri, i en l'altra, els treballadors de les empreses i comerços situats en aquest perímetre. Hi ha hagut dos punts de participació instal·lats a la rambla del Poblenou.

Aquesta plataforma va recollir 4.000 signatures en contra de la superilla i es queixa de la falta de diàleg del govern municipal. A més, no descarta recórrer als tribunals. De fet, presentarà una reclamació a l'Ajuntament, pas previ i necessari abans d'una demanda judicial. Aquesta reclamació incorporarà els resultats de la consulta.

stats