Societat 06/06/2012

Les tres peticions concretes del lobi Ferrmed al govern espanyol per al corredor mediterrani

L'associació empresarial demana a l'Estat una inversió de 4.390 milions d'euros entre el 2012 i el 2015

Auri Garcia Morera
1 min

L'Hospitalet de LlobregatEl secretari general de l'associació empresarial Ferrmed, Joan Amorós, ha fet aquest dimecres tres peticions concretes al govern espanyol per al corredor mediterrani. En una jornada de debat sobre el corredor dins del Saló de la Logística, Amorós ha definit les prioritats i les inversions necessàries a curt, mitjà i llarg termini:

A curt termini

Ferrmed demana a l'Estat que inverteixi en el corredor mediterrani 4.390 milions d'euros entre el 2012 i el 2015. Les actuacions prioritàries a curt termini, segons l'associació empresarial, són la implantació de l'ample de via internacional en tota la línia convencional des de Portbou fins a Cartagena, la via doble entre Tarragona i Vandellòs, i les connexions amb els ports i aeroports.

A mitjà termini

L'associació empresarial considera necessari que el govern espanyol inverteixi 9.920 milions d'euros més entre els anys 2016 i 2020. En aquest període, les actuacions més necessàries segons Ferrmed serien les circumval·lacions de Barcelona i València i la línia d'alta velocitat entre Tarragona i Castelló, entre d'altres.

A llarg termini

Finalment, Ferrmed reclama a l'Estat una inversió en el corredor mediterrani de 9.559 milions d'euros en el període 2021-2025. En aquests anys, s'haurien de completar les diferents línies del corredor mediterrani per l'Andalusia oriental, a més de l'adequació del trànsit ferroviari a determinats estàndards que defineixen, per exemple, la longitud dels combois.

stats