EDUCACIÓ
Societat 20/06/2013

Els rectors protesten pel decret que vol endurir l'accés a les beques

La Conferència de Rectors d'Universitats s'ha reunit aquest dijous i ha acordat traslladar el seu malestar al ministre Wert

Efe
1 min

MadridLa presidenta de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE), Adelaida de la Calle, ha dit aquest dijous que estan en desacord amb el reial decret de beques que prepara el ministeri per al curs 2013-2014, que exigirà als estudiants una nota de 6,5 per poder optar a les ajudes.

De la Calle ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb representants de les 75 universitats espanyoles. En aquesta reunió, els rectors han consensuat transmetre al ministre Wert, en el Consell d'Universitats d'aquest dijous a la tarda, que no es pot "disminuir la igualtat d'oportunitats" entre els alumnes.

La presidenta de la CRUE ha destacat que el real decret implicaria una reducció del 50% dels alumnes becats, segons els estudis realitzats pels rectors.

La protesta arriba després que ahir el ministre Wert va acceptar atendre les peticions dels consellers autonòmics d'Educació, que li van demanar reconsiderar l'obligació de tenir un 6 i un 5,5 de nota per optar a una beca de batxillerat i de FP, respectivament.

stats