Societat 27/02/2016

"Refugiats sense refugi, vergonya d'Europa": un miler de persones a la concentració a Barcelona

Setanta manifestacions simultànies a diferents capitals d'Europa critiquen el paper de la UE amb la crisi dels refugiats

Selena Soro
1 min
Membres de l'ONG badalonina Proactiva Openarms

Barcelona"Refugiats sense refugi. Vergonya d'Europa". Aquesta és una de les pancartes que aquest dissabte encapçalen la concentració a Barcelona a favor de l'acollida de refugiats. Unes 1.300 persones segons la Guàrdia Urbana s'han manifestat a la delegació de la Comissió Europea a la capital catalana per exigir que s'obrin les fronteres.

La manifestació a favor d'acollir refugiats a Barcelona

"Rebutgem que els refugiats s'hagin de jugar la vida per marxar del seu país", diu l'Albert, un dels manifestants. "Protestem pel racisme i per les guerres", afegeix mentre aixeca amunt i avall la seva pancarta.

Comença a ploure i, com bolets, s'obren tots els paraigües. La pluja no els aturarà: la seva marxa ha d'arribar fins a la Delegació del govern espanyol, en una acció que aquest dissabte es repeteix simultàniament a més de 70 ciutats de tot el món.

Per arribar fins a la delegació els manifestants han tallat passeig de Gràcia i han ocupat tota la via, de València a Mallorca. "Han desaparegut 10.000 nens, algú els busca?", diu la Júlia, que encapçala la marxa sota una gran barca inflable de l'ONG Proactiva Openarms que els manifestants han omplert d'armilles salvavides, en record de totes les persones que perden la vida al Mediterrani.

El proper dissabte 19 de març a les 17 hores s'ha convocat una altra manifestació que sortirà des d'Estació de França i farà una "ruta antiracista" fins a la sortida del mar.

stats