Societat 24/04/2015

El ministeri de Justícia fa marxa enrere i ajorna la privatització encoberta del Registre Civil

Rafael Catalá tenia previst pagar 4 milions per a la gestió de les nacionalitats a partir del 15 de juliol

Europa Press
1 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha decidit fer marxa enrere i de moment ajornarà la privatització encoberta del Registre Civil, que estava previst que es posés en marxa el proper 15 de juliol. En declaracions a les portes del Tribunal Suprem, Catalá ha anunciat que de moment no tiraria endavant l'encàrrec als registradors de la propietat i mercantils de la gestió del registre, després que sortís publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) fa poques setmanes un acord entre Justícia i el Col·legi de Registradors de gestió de les nacionalitats per 4 milions d'euros.

La decisió del departament dirigit per Rafael Catalá d'encomanar a aquest col·lectiu aquest servei ha aixecat dures crítiques els últims mesos. Els partits de l'oposició, funcionaris de l'administració de Justícia, sindicats o altres col·lectius com els secretaris judicials, han expressat la seva oposició al que consideren una "privatització" encoberta.

El ministeri intenta arribar a un "consens" que satisfaci a aquests sectors crítics i s'ha mostrat disposat a estudiar qualsevol proposta que se li faci en aquest sentit, segons fonts ministerials.

stats