Societat 05/01/2016

Els Reis d'Orient volten per tot Catalunya

Girona, Tarragona i Lleida també reben la visita de Ses Majestats

M.g.
2 min
Melcior, Gaspar i Baltasar saluden els tarragonins / ACN

Girona

La pluja, amenaça de la cavalcada

La pluja s'ha convertit en una amenaça en els moments previs de la cavalcada de Girona. Però, l'Ajuntament de la ciutat ha informat que es manté la cavalcada a la ciutat amb el recorregut original. Els tres Reis han arribat a les cinc de la tarda al campament reial, saludant tots els nens i recollint les últimes cartes dels infants. La rua ha sortit des del passeig General Mendoza a dos quarts de set del vespre i ha arribat a les vuit a la plaça del Vi. Allà, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha agraït la gent "per desafiar el mal temps".

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona ha repartit gratuïtament polseres identificatives de seguretat per als infants, on es pot anotar el nom del nen i el número de telèfon mòbil del responsable.

Tarragona

Arribada al Moll de Costa

Els Reis Mags arriben al Moll de Costa a un quart de set del vespre. Com és tradició, Melcior, Gaspar i Baltasar han desembarcat al Serrallo. Els nens han aprofitat, entre crits, el darrer moment per lliurar les cartes al seu rei preferit. El rei Gaspar ha enviat un missatge de pau a la població. S'ha donat pas a un castell de focs d'artifici i a una pluja de caramels. Ses Majestats s'han traslladat després fins al carrer Reial, on els esperaven les 17 carrosses que conformen la cavalcada. És a les set del vespre quan Ses Majestats han iniciat el recorregut des de la plaça dels Infants pels carrers de Tarragona. A dos quarts de nou arriben a la plaça de la Font. Unes 25.000 persones omplen els carrers de la ciutat. Un esquadró de genets romans encapçala la cavalcada. El dia de Reis es farà el repartiment pels hospitals de la ciutat, així com per les diverses residències i centres d'acollida.

A la desfilada no hi ha faltat la carrossa de l'Estel, la de la Sínia, la del Dromedari, la del Camell i la de l'Elefant. La tinent d'alcalde de Cultura i Festes, Begoña Floria, ha explicat als Reis que enguany es trobaran amb una ciutat "més viva que mai, amb molts plans per fer-la més sostenible, saludable i amable".

Lleida

Amb els gegants de la ciutat i el drac Lo Marraco

Els Reis d'Orient s'han dirigeixen cap a la Paeria (20.00 h), on l'alcalde, Àngel Ros, i la regidora de Cultura, Montse Parra, es preparen per rebre'ls. Ses Majestats han arribat a dos quarts de sis de la tarda a l'estació Lleida-Pirineus. S'han repartit 2,5 tones de caramels, la majoria en mà. Hi han desfilat 14 carrosses, el bus turístic, els gegants de la ciutat i el drac Lo Marraco.

Com a novetat, en els dies previs a la cavalcada es va fer una recollida d'aliments solidària per a nens.

Consulta aquí els recorreguts de les cavalcades

stats